Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Handelaar verliest $55 miljoen door catastrofale ethereum trade

Ethereum-ETH-crash-liquidatie

Foto: Westlight/Shutterstock

De daling van de crypto markt zien we liever niet gebeuren, maar voor sommige hakte de recente crash er wel heel erg hard in. Een onbekende handelaar was optimistisch over de crypto koers en besloot op het slechtste moment long te gaan op ethereum (ETH). De trader verloor door zijn handeling bijna $55 miljoen in een enkele trade.

Ethereum daalde op de avond van donderdag en vrijdag in korte tijd van bijna $1.800 naar onder een prijs van $1.597. Het lokale dieptepunt was maar van korte duur. Inmiddels staat de ETH koers alweer op het moment van schrijven op $1.685.

De handelaar sloot zijn positie op de crypto exchange Binance tegenover Binance USD (BUSD). Het ging om een gigantisch aantal van bijna 39.000 ethereum. De actie vertegenwoordigde met zijn investering bijna 30% van alle geliquideerde futures op de exchange. Door de grootte lijkt het ook waarschijnlijker dat het om een groot bedrijf gaat dan om een enkel persoon.

Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem
Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem

Long squeeze veroorzaakt verkoop reactie

Er wordt gespeculeerd dat de longposities werden geliquideerd door een zogenaamd long squeeze event. Een “long squeeze” verwijst naar een scenario op de financiële markten waarin beleggers die longposities hebben gedwongen zijn hun posities te sluiten of te verkopen. Deze geforceerde verkoop kan de daling van de prijs van het activum verder versnellen, waardoor meer long beleggers in een vergelijkbare situatie terechtkomen. In korte tijd ontstaat daardoor een kettingreactie van verkopen.

Advertentie

Ethereum future ETFs komen eraan

Amerikaanse bedrijven zoals Bitwise, VanEck, Valkyrie en Volatility Shares dienen aanvragen in voor Ethereum futures exchange traded funds (ETF’s), ondanks eerdere afwijzingen voor soortgelijke voorstellen. Met de toenemende interesse in spot Bitcoin ETF’s, zoals die van Blackrock, lijkt de deur nu open voor Ethereum. Ethereum futures ETF’s wijken af van lopende Bitcoin ETF aanvragen door de focus op futures: contracten die de aankoop of verkoop van ETH tegen een vastgestelde prijs mogelijk maken. Valkyrie verwacht naar schatting in oktober als eerste goedkeuring.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar
Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar
Advertentie