Floris Florussen Floris Florussen
2 min. leestijd

Handel in ethereumcontracten explodeert op grote beurs

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Handel in ethereumcontracten explodeert op grote beurs

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

De activiteit in ether (ETH) futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft nieuwe hoogten bereikt. De introductie van spot ETH exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten heeft de interesse van beleggers in de op één na grootste cryptocurrency aangewakkerd, volgens Giovanni Vicioso van CME.

Ethereum beschuldigd van ‘onzin uitgaven’, oprichter geeft opheldering
Ethereum beschuldigd van 'onzin uitgaven', oprichter geeft opheldering

Record aan openstaande posities van ethereum

Het aantal actieve bets in standaard ether futures, ook wel open interest genoemd, bereikte een recordhoogte van 7.661 contracten. Dat komt overeen met 383.650 ETH en een nominale waarde van $1,4 miljard. Het vorige hoogtepunt van 7.550 contracten werd een maand geleden bereikt. Een standaardcontract heeft een omvang van 50 ETH.

Advertentie

Crypto handelsvolumes bereiken nieuwe hoogtes

Op dinsdag werden 14.736 ether-futures contracten verhandeld, drie keer hoger dan het gemiddelde dagelijkse volume van 5.010 contracten in juli. Deze dag behoort ook tot een van de top 10 volume dagen voor ether futures.

Giovanni Vicioso, wereldwijd hoofd van cryptocurrency-producten bij CME Group, schrijft de toename in activiteit toe aan de introductie van spot ether ETF handel in de VS:

“De goedkeuring en daaropvolgende handel van spot ether ETFs in de VS heeft de markt nieuw leven ingeblazen, wat heeft geleid tot aanzienlijke groei in volume binnen onze Ether-producten en tot een record openstaande positie voor onze vlaggenschip Ether futures,” aldus Vicioso.

Ethereum beschuldigd van ‘onzin uitgaven’, oprichter geeft opheldering
Ethereum beschuldigd van 'onzin uitgaven', oprichter geeft opheldering

Nieuwe beleggingsmogelijkheden

Spot ETFs houden ether aan. Dit houdt in dat investeerders in het fonds directe blootstelling hebben aan de daadwerkelijke cryptocurrency, in plaats van aan derivaten die aan de digitale activa zijn gekoppeld. Er wordt algemeen verwacht dat deze ETF’s in de komende maanden miljarden dollars aan investeerders zullen aantrekken.

Arbitragemogelijkheden en risicobeheer

Deze fondsen kunnen worden gebruikt voor zowel directionele als niet-directionele arbitrageweddenschappen, zoals carry trades, zoals ook in de bitcoin markt wordt waargenomen. Bovendien wordt gezegd dat geautoriseerde deelnemers, die belast zijn met het creëren en inwisselen van ETF-aandelen, gereguleerde producten zoals CME-futures gebruiken om hun blootstelling af te dekken.

De goedkeuring van spot ether ETFs biedt nieuwe mogelijkheden voor beleggers en handelaren om hun posities te beheren en te profiteren van marktbewegingen met behulp van gereguleerde en betrouwbare producten. CME blijft een sleutelrol spelen in het bieden van transparante tools voor risicobeheer en marktkansen in de cryptomarkt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum ETF’s kunnen bitcoin koers omlaag drukken, analist bezorgd
Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?
Advertentie