Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

‘Grote kans dat ethereum ETF’s slechter presteren dan bitcoin’

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Grote kans dat ethereum ETF's slechter presteren dan bitcoin'

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Een aantal weken terug kregen we van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te horen dat de ethereum (ETH) beursfonds-aanvragen zijn goedgekeurd. 

Deze ontwikkelingen voor de nieuwe fondsen zijn cruciaal voor het breder toegankelijk maken van ethereum investeringen voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Het biedt een praktische optie om in de digitale munt te investeren zonder de complexiteit van directe aankoop, opslag en beveiliging van de cryptocurrency.

Net als omtrent de bitcoin (BTC) fondsen zien we niet voor niets heel wat hype omtrent een lancering. Echter, volgens een rapport van het onderzoeksbureau Bernstein zullen de ethereum fondsen waarschijnlijk aanzienlijk minder vraag ervaren.

Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door
Crypto Radar: bitcoin rust uit, ethereum en altcoins trappen door

3 factoren spelen een rol

Volgens Bernstein is een belangrijke reden voor de verminderde vraag naar ETH fondsen het ontbreken van een staking functie. Dit is een aanzienlijk gemis, omdat staking voor veel investeerders een aantrekkelijke methode biedt om extra rendement te genereren.

Ook wijst het onderzoeksbureau naar “first mover advantage” van de bitcoin ETF’s. Dit heeft de interesse en adoptie van Bitcoin ETF’s versterkt, wat kan leiden tot een verzadiging van de markt. Hierdoor zou er minder ruimte over kunnen blijven voor nieuwe spelers zoals de ethereum ETF’s. 

Als laatste noemt Bernstein de regelgeving die, ondanks vooruitgangen, nog steeds achterloopt. Er blijft echter behoefte aan een verbeterd regelgevend kader en onzekerheid op dit gebied kan sommige investeerders aarzelend maken om in nieuwe crypto producten te investeren 

Advertentie

Fidelity investeert $4,7 miljoen in aankomende ethereum ETF

We hebben voorlopig nog geen lanceringsdatum te horen gekregen van de SEC. Wel zijn er positieve ontwikkelingen in gang gezet. Zo heeft de vermogensbeheerder Fidelity een initiële ‘seed-investering‘ van $4,7 miljoen aangekondigd voor zijn aanstaande ETH fondsen. 

De aangekondigde investering betreft de aankoop van ongeveer 1.250 ETH om in de fondsen te stoppen. Deze hoeveelheid tokens werd gekocht met de opbrengst van een aandelenverkoop. Dochteronderneming FMR Capital, Inc. kocht 125.000 aandelen van moederbedrijf Fidelity. De aankoop van 1.250 ethereum had geen merkbaar effect op de Ethereum koers.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Bitcoin- en ethereum-ETF's zien kapitaalinstroom exploderen
Bitcoin- en ethereum-ETF’s zien kapitaalinstroom exploderen
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Advertentie