Erik Juffermans Erik Juffermans
20/06/2024 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2024 15:32

Grote financiële speler trekt de la open voor Ethereum ETF

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 redenen waarom de ethereum koers niet stijgt na ETF-goedkeuring

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Bitwise Asset Management heeft op dinsdag hun aanvraag voor een spot Ethereum (ETH) ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangepast. Deze aanpassing wordt gezien als de laatste fase voor de lancering van het beursfonds.

In de aanpassing wordt ook vermeld dat Pantera Capital, een vooraanstaande investeerder in de crypto wereld, interesse heeft in het Ethereum ETF van Bitwise. In de aanvraag wordt namelijk vermeld dat Pantera overweegt om tot wel $100 miljoen aan aandelen te kopen. Deze interesse is echter niet definitief, waardoor Pantera uiteindelijk kan besluiten meer, minder of geen aandelen te kopen.

Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak
Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak

De rol van de Ethereum ETF’s

Ondanks recente volatiliteit op de crypto markten blijft de interesse in Ethereum toenemen. De introductie van een spot Ethereum ETF zou een belangrijke stap zijn richting bredere acceptatie van Ethereum als investeringsoptie.

De lancering van Ethereum ETF’s zouden naar verwachting meer kapitaal naar Ethereum trekken, en de koers aanzienlijk kunnen verhogen. De serieuze en significante belangstelling van Pantera Capital toont duidelijk aan dat het grote geld interesse heeft in de Ethereum ETF’s.

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft aangegeven dat deze Ethereum ETF’s mogelijk al “ergens deze zomer” beschikbaar worden voor investeerders. Dan zullen we zien hoe het daadwerkelijk gesteld is met de interesse in de beursfondsen. Als de interesse in de Ethereum producten rijmen met de Bitcoin ETF’s dan kunnen we vuurwerk verwachten.

Advertentie

Vertrouwen in Ethereum neemt toe

Een andere factor die bijdraagt aan de positieve vooruitzichten voor Ethereum is het recente nieuws dat de SEC hun onderzoek naar Ethereum heeft stopgezet. Dit besluit zorgde voor een aanzienlijke koersstijging van Ethereum. Binnen 20 minuten na de aankondiging schoot de waarde van Ethereum met 1,4% omhoog, waardoor de cruciale grens van $3.500 opnieuw werd doorbroken.

Dit onderzoek zorgde enkele maanden geleden voor de nodige ophef, zeker met de ETF’s in het verschiet. Nu deze obstakels van de baan zijn lijkt Ethereum perfect gepositioneerd voor de lancering van de beursfondsen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie