Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Ethereum whale dumpt duizenden munten op de markt

Een grote ethereum bezitter dumpt miljoenen euro’s aan ETH-tokens

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum whale dumpt duizenden munten op de markt

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Een ethereum (ETH) whale heeft opnieuw een grote hoeveelheid van zijn bezittingen verkocht tegen een hoge prijs. De munten stamden uit de beginperiode van de altcoin en zijn al die tijd vastgehouden door de investeerder.

Crypto-adoptie in Australië versnelt: eerste ethereum ETF gelanceerd
Crypto-adoptie in Australië versnelt: eerste ethereum ETF gelanceerd

7,6 miljoen dollar voor 3.000 ETH

Een deelnemer aan de zogenaamde initial coin offering (ICO) van ethereum in 2015 ontving destijds 254.908 ETH, dat in de huidige tijd een gigantisch bedrag vertegenwoordigt. De ethereum whale heeft één wallet waarin ongeveer 4% van zijn totaal ontvangen munten staat. Vanuit die bewuste wallet heeft de eigenaar door de tijd heen meermaals grote hoeveelheden ETH verkocht om zijn of haar winst te nemen.

Een paar maanden geleden werd een deel van de munten verkocht voor een bedrag van zo’n 24 miljoen dollar. Vervolgens ontdeed te wallet zich in juli nogmaals van een berg coins. Ditmaal werden er 7.000 ETH verkocht. Het gevolg was goed te merken in de markt, aangezien de koers een flinke dip liet zien van maar liefst 15%.

Advertisement

Koers reageert niet op de verkoop

Gisteren was het opnieuw raak en werden er nog eens 3.000 ethereum tokens verkocht. Uiteindelijk bracht dit aantal volgens het blockchain analyse bedrijf Lookonchain een bedrag op van ruim 7,6 miljoen dollar. De wallet bezit momenteel nog 37.070 ETH, waardoor de crypto community in de komende maanden waarschijnlijk nog wel even last zal houden van deze whale, wanneer er opnieuw zal worden verkocht.

Terwijl de koers bij de vorige verkoop nog flink reageerde, is dit bij de meest recente verkoop niet te zijn gebeurd. Wel liet de munt in de afgelopen tijd een kleine dip zien, maar deze was niet direct verbonden met de verkoop van de ethereum munten. Ondanks deze dip doet de coin het nog erg goed. Vergeleken met de prijs van vorig jaar, ligt de koers momenteel zo’n 38% hoger.

Ethereum gebruikt ICO voor lancering

De grootste altcoin werd in 2015 gelanceerd op een andere manier dan hoe bitcoin (BTC) tot leven kwam. Investeerders konden met hun bitcoins, ethereum tokens kopen in een speciale verkoop. Er werden destijds 60 miljoen ETH verkocht, wat uiteindelijk 18 miljoen dollar aan bitcoins opleverde.

Teruggerekend werd de ethereum munt in 2015 aangeboden voor 0,30 dollar per stuk. Wanneer men één bitcoin investeerde, was de prijs gunstiger, zij ontvingen dan 2.000 munten. Door de jaren heen hebben veel investeerders hun munten vastgehouden. Door deze strategie hebben veel mensen een gigantische winst kunnen behalen met hun kleine investeringen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: 'oppassen'
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: ‘oppassen’
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor
Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor “volkomen gestoord”
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Uniswap daagt Ethereum uit: Nieuwe oplossing zet markt op scherp
Ethereum doorbraak: Blockchain draait straks op je smartwatch
Advertentie