Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Ethereum verrast markt met onverwachte opmars, ondanks zorgen

De OI van ethereum heeft het hoogste niveau in 20 maanden bereikt.

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum verrast markt met onverwachte opmars, ondanks zorgen

Foto: GDmitry/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft de afgelopen tijd minder goed gepresteerd, maar deze week zag de koers weer een stijging. Recente gegevens laten ons zien dat de Open Interest (OI) van Ethereum op het hoogste punt is in twintig maanden, wat een goed teken lijkt te zien voor de huidige bullmarkt.

Grote Ethereum-update in tweeën gehakt, volgend jaar verwacht
Grote Ethereum-update in tweeën gehakt, volgend jaar verwacht

Hoogste Open Interest in 20 maanden

Ethereum steeg tussen 17 en 19 september met 11,7 procent, waarbij het hoogste punt in drie weken bereikt is op $2.572. Deze prijsbeweging viel samen met een stijging in de Open Interest op ethereum futures. Als gevolg hiervan worden handelaren op hun hoede dat een grotere hefboomwerking potentiële prijsschommelingen zou kunnen versterken.

De recente prijsrally van ethereum weerspiegelde de winst van 8,3 procent op de bredere cryptomarkt. Deze bullrun werd aangewakkerd door een combinatie van de renteverlaging in de Verenigde Staten en de robuuste arbeidsmarktgegevens. Dit heeft voor aanzienlijke zorgen gezorgd.

Ondanks de bredere macro-economische zorgen steeg de Open Interest voor ethereum futures op 19 september naar 4,66 miljoen ETH, wat het hoogste niveau sinds januari 2023 tekent. Dit duidt op een sterke vraag naar posities met hefboomwerking.

Dit kan verklaard worden door de huidige koerswinsten, maar dit is niet per se een bullish sentiment. Op de derivatenmarkten wordt elke koper geëvenaard door een verkoper, maar toch fluctueert de vraag naar hefboomwerking. Deze prijs kun je waarnemen in de prijsstelling van maandelijkse ethereum futurescontracten.

Advertentie

Uitstroom voor ethereum ETF’s

Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) zagen gisteren een aanzienlijke uitstroom van $79,3 miljoen, zoals we in eerder cryptonieuws noemden. Dit was het gevolg van een aanzienlijke uitstroom van de Grayscale ethereum ETF met een uitstroom van $80,6 miljoen. Andere ETF’s zagen geen of kleine instromen, waardoor dit de overhand nam.

Ondanks dat uitstromen over het algemeen niet als bullish (goed voor de koers) gezien worden, hebben een aantal analisten dit wel als bullish omschreven. De huidige stijging van ethereum lijkt hier deels door gedreven te zijn. Het is nu vooral de vraag of de token haar bullish momentum door weet te zetten of de belangrijke weerstandsniveaus doorbroken kunnen worden. Tot nu toe ziet dit er vrij positief uit.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Advertentie