Tim Kamp Tim Kamp
2 min. leestijd

Ethereum doorbraak: Blockchain draait straks op je smartwatch

‘The Verge’ lost dataproblemen op en maakt Ethereum toegankelijker

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Uniswap daagt Ethereum uit: Nieuwe oplossing zet markt op scherp

Foto: sweeann/Shutterstock

De nieuwe update op het netwerk van Ethereum, biedt een hoop gunstige toepassingen. ‘The Verge’, zoals de upgrade heet, maakt het binnenkort mogelijk om Ethereum te gebruiken op telefoons en smartwatches.

Door de hardware vereisten drastisch te verlagen wordt het netwerk toegankelijk op alledaagse elektronische apparaten. Tevens lost het de uitdagingen op het gebied van datagrote zo goed als op.

Man krijgt herpes na crypto deal, vriend deelt bizar verhaal
Man krijgt herpes na crypto deal, vriend deelt bizar verhaal

The Verge maakt Ethereum veiliger en handiger op kleine apparaten

De oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, is zeer te spreken over de upgrade van zijn project. Hij liet via een blogpost weten dat The Verge is ontworpen om het netwerk veiliger en toegankelijker te maken. Op die manier wordt het mogelijk om nodes te runnen op kleine apparaten zoals smartphones en smartwatches.

Het runnen van een node van Ethereum is het proces van het draaien en onderhouden van een node binnen het blockchain-netwerk van de grootste altcoin. Een node is een entiteit dat deel uitmaakt van het netwerk en een aantal belangrijke functies vervult. Hieronder valt het opslaan van data, het verwerken van transacties en het beveiligen van de blockchain.

De eisen die nodig waren op het gebied van hardware worden aanzienlijk verminderd dankzij The Verge. De blockchain achter de crypto ethereum (ETH) wilt daarvoor gebruik maken van “stateless verification”. Daarmee kunnen nodes blockchainblokken verifiëren zonder grote hoeveelheden gegevens op te slaan.

Hiervoor zijn dan niet meer perse grote apparaten zoals computers nodig. Kleinere apparaten zoals smartwatches zijn dan ook meer dan geschikt. Dit verlaagt de drempel om het netwerk te ondersteunen, wat voor de adoptie van Ethereum gunstig uitvalt.

Advertisement

Data-uitdagingen voor Ethereum binnenkort verleden tijd

De grote van de data is een groot bekende uitdaging binnen ethereum. Deze blijft als maar toenemen, waardoor het steeds lastiger wordt om een node te runnen. Uit een onderzoek van Paradigm blijkt dat er momenteel “honderden gigabytes aan toestandsgegevens” nodig zijn.

Buterin zegt dat stateless verification de belangrijkste toevoeging aan de update zal zijn. The Verge zal volgens hem de mogelijkheden van Ethereum significant uitbreiden:

“Stateless verification maakt het volledig verifiëren van de chain dusdanig haalbaar dat elke mobiele wallet, browser wallet en zelfs smartwatch het standaard doet.”

De overstap naar stateless verification zou betekenen dat Ethereum-nodes niet langer de volledige blockchain hoeven op te slaan, maar slechts een deel. De technische drempels voor (individuele) gebruikers van het netwerk wordt zo aanzienlijk verlaagd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: 'oppassen'
Professor over het kraken van bitcoin met supercomputers: ‘oppassen’
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor
Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor “volkomen gestoord”
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem
Ethereum verliest marktaandeel, cryptomarkt in beweging
Advertentie