Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Ethereum toont krachtig signaal – massale uitstroom op exchanges

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum koers stijgt hard tot $2.350, nadert belangrijke weerstandszone

Foto: Champ008/Shutterstock

Recente ontwikkelingen rondom ethereum (ETH) wijzen mogelijk op een opmerkelijke trend die beleggers en handelaren niet mogen negeren. Afgelopen week werd bekend dat er voor een indrukwekkende $500 miljoen aan ETH van crypto exchanges is opgenomen. Meestal betekent een massale uitstroom goed nieuws voor de koers. Is dat deze keer opnieuw zo?

Uitstroom van ethereum versnelt

De data, verzameld door het on-chain analysebedrijf IntoTheBlock, onthult dat de totale uitstroom van ETH in de afgelopen maand opgelopen is tot maar liefst $1.2 miljard. Deze uitstroom is niet alleen een teken van vertrouwen onder investeerders maar duidt ook op een verwachte schaarste op de markt.

CryptoQuant, een ander analyseplatform, bevestigt deze trend door te rapporteren dat er vorige week 1.622 miljoen ETH van beurzen is gehaald. Deze acties hebben geleid tot de laagste voorraadniveaus van ETH op beurzen ooit, een indicatie dat veel beleggers hun ETH buiten de beurzen om willen houden.

Implicaties voor de prijs van ETH

Deze ontwikkeling is van groot belang voor de toekomstige prijs van ether. De vermindering van het aanbod op beurzen kan de prijs van ETH potentieel opdrijven door een verhoogde schaarste. Hoewel ethereum momenteel handelt rond de $2,300 en nog wat achter loopt op de koers van bitcoin(BTC), suggereren de on-chain data en de marktdynamiek dat er ruimte is voor groei.

Ethereum staat tegelijkertijd ook voor uitdagingen, waaronder de recente verkoop van $1 miljard door Celsius Network en toenemende concurrentie van andere blockchains, zoals Solana die Ethereum recent heeft overtroffen in dagelijks handelsvolume op DEX’s. Het is dus alles behalve zeker, zoals wel vaker in de crypto wereld, dat de koers van ETH ook daadwerkelijk zal gaan stijgen.

Desalniettemin is de massale uitstroom van Ethereum van beurzen een bullish signaal dat wijst op een sterk vertrouwen onder beleggers en de potentie voor prijsstijgingen. De tijd zal uitwijzen of ETH op korte termijn in staat is om weer aan te haken bij de koning der cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Crypto ‘memecoin jager’ zet €275 om in €575.000 in slechts 4 uur
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Man investeert €2.800 in kleine crypto en verdient daar €8,3 miljoen mee
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Nederlandse bitcoinbeurs sluit de deuren en doet overstap
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor
Ethereum-oprichter noemt BTC-advies van Saylor “volkomen gestoord”
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Draaien de rollen om? Solana laat ethereum in het stof bijten
Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem
Ethereum verliest marktaandeel, cryptomarkt in beweging
Advertentie