Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Al maanden wachten we op het startschot van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de lancering van de ethereum (ETH) spot exchange traded funds (ETF’s). De spanningen zijn hoog, aangezien er grote hoeveelheden kapitaal naar de digitale munt kunnen stromen.

Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk
Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk

Laatste aanpassingen voor ETH ETF’s ingediend

We lijken nu erg dichtbij een lancering te zijn nadat de vermogensbeheerders VanEck en 21 Shares hun laatste S-1 registratieformulieren hebben aangepast en ingediend bij de SEC, waarvan de deadline op 8 juli stond.

Deze aangepaste indieningen vormen het laatste stadium van goedkeuringen die vereist zijn door de SEC voordat vermogensbeheerders aandelen van fondsen kunnen noteren. De vermogensbeheerder Bitwise had zijn aangepaste document al eerder, op 3 juli, opgestuurd.

Wanneer kunnen we de Ethereum ETF’s verwachten?

Nog altijd is het niet duidelijk wanneer de ETF’s gelanceerd zullen worden. In de S-1 formulieren staat niets vermeld over de exacte datum van de livegang. Wel wordt aangegeven dat de fondsen zo snel mogelijk verhandelbaar zullen zijn na de effectieve datum van registratie. SEC voorzitter Gary Gensler gaf ons de meeste informatie tijdens een hoorzitting in juni. Hij bleef echter vaag door te stellen dat de commissie de S-1’s “ergens gedurende deze zomer” zou kunnen goedkeuren, zonder een specifieke datum te geven.

Opvallend genoeg was VanEck er vroeg bij met zijn aanvraag. De vermogensbeheerder diende zijn verzoek in januari in, direct na de goedkeuring van de bitcoin (BTC) spot ETF’s door de SEC. Desalniettemin heeft het bedrijf al 8 maanden moeten wachten en is er nog steeds geen lancering.

Advertentie

Investeerders verschuiven kapitaal in afwachting van ETF’s

In de afgelopen weken hebben investeerders $120 miljoen teruggetrokken uit verschillende ethereum gerelateerde exchange-traded products (ETP’s). Dit is de hoogste uitstroom sinds augustus 2022 en lijkt een positief teken te zijn, aangezien investeerders hun fondsen mogelijk terugtrekken in afwachting van de lancering van nieuwe ETF fondsen.

Investeringsbedrijven voorspellen dat deze nieuwe ETF’s aanzienlijke kapitaalstromen zullen aantrekken. Galaxy en Bitwise verwachten netto-instromen van respectievelijk $5 miljard in de eerste vijf maanden en $15 miljard in de eerste 18 maanden. Steno Research schat een netto-instroom van $15 tot $20 miljard in het eerste jaar.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Advertentie