Dylan Laat Dylan Laat
3 min. leestijd

Ethereum-protocol gaat 86 miljoen van hun eigen crypto uitdelen

Het ethereum restaking-systeem Eigenlayer kondigt een airdrop aan

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-protocol gaat 86 miljoen van hun eigen token uitdelen

Foto: Martin Hibberd/Shutterstock

EigenLayer is een systeem waarop je munten kan vastzetten (staken), waar je vervolgens een rendement voor terugkrijgt. En het protocol heeft nu een nieuwe airdrop aangekondigd voor mensen die op hun systeem staken. Er zullen 86 miljoen EIGEN tokens worden uitgedeeld aan verschillende stakeholders. Deze ‘stakedrop’ volgt na een eerdere miljoenen airdrop in april.

3 redenen dat Ethereum het succes van Bitcoin niet kan volgen
3 redenen dat Ethereum het succes van Bitcoin niet kan volgen

Stakedrop van EigenLayer

Nog specifieker is EigenLayer een restaking protocol. Dit stelt gebruikers in staat om hun ETH dat ze al aan het staken zijn, opnieuw in te zetten om de beveiliging van third-party netwerken te ondersteunen en hiervoor extra beloningen te verdienen.

In april van dit jaar kwamen ze daarom met een eerste stakeholder airdrop. Hierbij gaven ze miljoenen aan crypto weg aan verschillende belanghebbenden. Dat gaan ze nu dus weer doen.

De nieuwe stakedrop van EigenLayer focust zich op iedereen die actief was op het platform tussen 15 maart en 15 augustus. Verschillende groepen maken aanspraak op de tokens, zoals stakers, node-operators, partners binnen het ecosysteem en natuurlijk leden van gemeenschap.

Advertentie

Wie krijgen de EIGEN tokens?

In totaal geeft EigenLayer 5% van het volledige aanbod aan EIGEN tokens (1,67 miljard) weg. Het grootste deel daarvan, zo’n 70 miljoen, gaat naar stakers en naar actieve operators tijdens ‘seizoen 2’. De EIGEN tokens worden verdeeld op basis van de hoeveelheid gestakete ethereum (ETH).

Buiten de stakers om, zijn er ook nog eens 10 miljoen tokens gereserveerd voor externe bijdragen, zoals active validated services (AVSs), rollups en liquid restaking protocollen. Tot slot zijn er ook nog 6 miljoen tokens voor de gemeenschap en vroege supporters.

Problemen bij EigenLayer

Ondanks deze nieuwe en optimistische stakedrop, kampt EigenLayer ook met problemen. De afgelopen maanden is de totale vastgelegde waarde (TLV) flink gedaald. Op de piek in juni was dit $20,1 miljard, maar dit is nu gedaald naar $11,5 miljard volgens data van DefiLlama. 

Dit is niet een uniek probleem van Eigenlayer. Over de hele breedte daalt de TLV in de liquid staking sector. Andere platforms zoals Renzo, Puffer en Swell kampen ook met een dalend TLV.

De terugval in TLV kan deels worden verklaard door het aflopen van airdrop campagnes die de initiële groei enorm hebben gestuwd. Dit geldt ook voor EigenLayer na de lancering van hun EIGEN token.

Eén opvallende uitzondering binnen deze sector is Symbiotic. Dit restaking protocol heeft zijn TLV zien groeien naar $1,5 miljard sinds hun lancering in juni van dit jaar. Symbiotic heeft nog geen eigen token gelanceerd, wat mogelijk bijdraagt aan de voortdurende groei.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie