Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem

Sinds ethereum’s overstap naar PoS, is de koers minder sterk dan BTC.

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ethereum (ETH) lijkt de laatste tijd minder goed te presteren dan bitcoin (BTC). Volgens analisten van CryptoQuant komt dit door de overstap naar Proof-of-Stake (PoS), wat de kans op een verdere daling vanwege zwakkere netwerkactiviteit en groeiend aanbod vergroot. 

Twee jaar geleden na The Merge van ETH

In een interview met TheBlock lieten analisten van CryptoQuant weten dat ethereum op het moment 44% slechter presteert dan bitcoin:

“Volgende week zal het twee jaar geleden zijn dat Ethereum overschakelde naar de Proof-of-Stake netwerk, een upgrade die bekendstaat als The Merge. Sindsdien heeft ethereum 44% ondermaats gepresteerd ten opzichte van bitcoin.”

Hier voegden ze aan toe dat ethereum nog steeds ondermaats presteert ten opzichte van bitcoin, zelfs nadat ethereum spot Exchange Traded Funds (ETF’s) op 23 juli in de Verenigde Staten waren goedgekeurd. De ETH/BTC prijs bedraagt momenteel 0,0425, wat het laagste niveau sinds april 2021 is. 

Ethereum presteert minder goed dan andere altcoins

Volgens de analisten van CryptoQuant is bitcoin niet het enige token dat ethereum heeft overtroffen sinds de overstap naar PoS:

“Ethereum heeft sinds The Merge ook minder goed gepresteerd dan altcoins als solana (SOL) en binance coin (BNB), met een daling van respectievelijk 53% en 18%.”

Verdere dalingen voor ETH

Hier voegden ze aan toe dat ether nog verder kan dalen ten opzichte van bitcoin:

“Ethereum zou verder kunnen dalen ten opzichte van bitcoin, omdat ether zich nog steeds boven het onderwaarderingsgebied bevindt. We schatten dat ether zou moeten dalen tot ongeveer 0,02 ten opzichte van bitcoin, een daling van 50%, voordat ze het onderwaarderingsgebied zouden betreden.”

Redenen voor onderprestatie

In eerder ethereum nieuws lieten we al weten hoe de ethereum koers in gevaar is, maar er schijnt nog meer aan de hand te zijn. De analisten van CryptoQuant hebben zich hier ook over laten horen:

“De onderprestatie van ethereum lijkt gecorreleerd te zijn met een zwakkere netwerkactiviteitsdynamiek in vergelijking met bitcoin.”

Ook wezen ze op de ongunstige aanboddynamiek voor de prijs van ether:

“Het totale aanbod van ether is sinds begin april voortdurend gegroeid, kort na de laatste upgrade van het netwerk, Dencun. Het totale aanbod bedraagt nu 120,323 miljoen ether, het hoogste sinds mei 2023.”

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Gratis luisteren

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie