Timo Bult Timo Bult
2 min. leestijd

Ethereum-oprichter deelt oplossing voor “zeer hoge netwerkdruk”

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter deelt oplossing voor

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Het ontwikkelen van een crypto-netwerk is niet makkelijk. Zo kampt Ethereum (ETH) al lange tijd met enorme druk door toenemende transactievolumes. Voor de ontwikkelaars is het dus zaak om met oplossingen te komen.

Een van de oprichters van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft onlangs een voorstel gedaan om de druk op het netwerk te verlichten. Hij kijkt hiervoor naar de validators. 

Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024
Crypto Ontbijt: Bitcoin & ether kelderen in aanloop naar belangrijkste besluit 2024

Ethereum-oprichter wijst verbeterpunten aan

Op het Ethereum onderzoeksforum Ethereum Research heeft Buterin een lange tekst geplaatst met daarin een voorstel om de druk op het netwerk te verlichten. Dit kan volgens hem gerealiseerd worden door het aantal handtekeningen dat validators moeten indienen te verkleinen.

Validators zijn een belangrijk onderdeel van het Ethereum-netwerk. Zij controleren transacties worden hiervoor beloond. Op dit moment zijn er zo’n 900.000 Ethereum validators. En door de handtekeningen die zij moeten plaatsen nemen zij vrij veel ruimte in op de blockchain.

Het zou gaan om rond de 28.000 handtekeningen per slot. Volgens Buterin veroorzaakt dat een zeer hoge druk voor het netwerk.

Ethereum moet op de rem trappen

En zodra het aantal validators groeit, groeit ook het aantal benodigde handtekeningen. Dat is geen duurzame benadering, stelt Buterin. Verschillende oplossingen zijn mogelijk om het aantal benodigde handtekeningen terug te brengen naar 8.192.

Zo zou het netwerk volledig kunnen vertrouwen op zogenoemde staking pools waarbij meerdere stakers de handen ineenslaan en als een enkele staker opereren. Of er zou een lichte en zware validator-vorm in het leven geroepen kunnen worden.

In ieder geval zou het aantal benodigde handtekeningen drastisch lager uitvallen. Hierdoor kan meer capaciteit worden vrijgemaakt voor andere gebieden, zoals kwantumresitentie van het netwerk en het verder opschalen van Ethereum.

Ethereum is constant in ontwikkeling. De grootste update van de afgelopen tijd is de overstap naar het proof-of-stake protocol waardoor men nu ETH kan staken. Binnenkort staan er echter alweer nieuwe updates op de agenda. Daarover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Advertentie