Robin Hazekamp Robin Hazekamp
3 min. leestijd

Ethereum oplossing ‘Starknet’ lanceert vandaag: dit moet je weten

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oplossing 'Starknet' lanceert vandaag: dit moet je weten

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Vandaag, op 12 maart, staat een belangrijke mijlpaal gepland voor Starknet. Het populaire schaalnetwerk van Ethereum (ETH) zal zijn v0.13.1 update werkelijkheid maken. De upgrade is een belangrijke stap vooruit van Starknet naar betere schaalbaarheid en functionaliteit op het Ethereum-netwerk. Bovendien hebben updates vaak een grote impact op de koers van de eigen token.

Wat is starknet?

Starknet, ontwikkeld door StarkWare Industries, is een schaaloplossing van het Ethereum netwerk. Het stelt ontwikkelaars in staat om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op een toestemmingsloze layer 2-blockchain. Daardoor worden transacties sneller en goedkoper verwerkt dan op de Ethereum-mainnet.

Waarom vandaag belangrijk is

Op 12 maart staat de upgrade van Starknet naar versie v0.13.1 gepland. Deze upgrade brengt verschillende verbeteringen met zich mee. Daaronder vallen optimalisaties voor netwerkprestaties en ondersteuning voor nieuwe RPC-versies. Met deze upgrade streeft Starknet naar een verbeterde gebruikerservaring en een verdere versterking van de prestaties van het netwerk.

Op dinsdag 5 maart werd de update al getest op het Sepolia testnetwerk. Een dag later werd het ook op het Goerli testnetwerk gelanceerd. Starknet gebruikers zijn over het algemeen positief over de update. Dit zou een potentieel positieve invloed hebben op de starknet (STRK) koers.

Airdrop van 700 miljoen tokens

De lancering van hun STRK-token, middels een grote airdrop, heeft veel aandacht getrokken in de crypto-gemeenschap. Bij deze airdrop, die op 20 februari plaatsvond, werden meer dan 700 miljoen tokens verdeeld onder 1,3 miljoen wallets. Gebruikers die hun tokens nog willen claimen hebben tot 20 juni 2024 de tijd. 

De Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde vergrendeld in smart contracts, van Starknet komt uit op ruim 54 miljoen dollar, zo blijkt uit data van DeFiLlama. De TVL is het afgelopen jaar enorm hard gestegen. Een jaar geleden werd er namelijk nog minder dan 1,5 miljoen dollar vastgezet op het netwerk.

Starknet koers

Momenteel gaat een starknet token voor $2,44 over de toonbank. De koers steeg op 5 maart, de dag waarop de update voor het eerst werd getest, van $1,75 naar $2,26. De grens van $2,50 lijkt een lastige psychologische weerstand te zijn, waar de koers nog niet doorheen is gebroken.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025
Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025
Ethereum kosten exploderen: activiteit neemt fors toe
Ethereum kosten exploderen: Cryptobeurs legt uit waarom
Advertentie