Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Ethereum onder druk: Vroege investeerders dumpen miljoenen ETH

Whale verkoopt $47,5 miljoen aan ether terwijl koers 10% daalt

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Crypto-trader “Bluntz” merkte iets opvallends op in een post op X, namelijk dat vroege ethereum (ETH) investeerders hun munten verkopen. De prijs van ether is flink gedaald en de angst, onzekerheid en twijfel lijkt te overheersen bij ether. Zit de angst er zo stevig in dat zelfs de trouwe ether-aanhangers dit zinkende schip verlaten?

Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait
Cryptofondsen beleven topweek terwijl sentiment positiever draait

Crypto whale verkoopt zijn ethereum munten

Een vroege investeerder uit de ICO-periode van 2014 heeft opnieuw een groot deel van zijn ether verkocht, terwijl de prijs in de eerste dagen van oktober al met 10 procent is gedaald. Op 3 oktober meldde het onchain-analyseplatform Lookonchain dat een deelnemer aan de oorspronkelijke ethereum ICO bezig is met het verkopen van zijn ETH. In de afgelopen twee dagen heeft de whale maar liefst 19.000 ether verkocht, ter waarde van ongeveer $47,5 miljoen.

De verkoop begon eind september, toen deze entiteit meer dan 12.000 ether naar de Kraken-beurs stuurde, goed voor $31,6 miljoen. De whale had oorspronkelijk 150.000 ether verworven tijdens de ICO in 2014, wat destijds slechts $46.500 waard was, maar nu een waarde heeft van bijna $400 miljoen.

ETH koers blijft dalen

Sinds het begin van oktober is de ether-prijs met bijna 10 procent gedaald. Op 1 oktober handelde ether nog rond de $2.650, maar op 3 oktober bereikte het een dieptepunt van $2.365. Dit is een daling van 3,7 procent in één dag, meer dan de bredere cryptomarkt, die op dezelfde dag een daling van 2,6 procent zag.

Deze prijsdaling heeft critici van ethereum opnieuw aangewakkerd. Solana-maximalist “Cozy The Caller” stelt dat “ethereum niets anders doet dan de cryptomarkt verder naar beneden trekken.”

Advertentie

Aanhoudende steun voor Ethereum

Ondanks de toenemende onzekerheid blijft de ethereum-community de technologie steunen. Ethereum-educator Anthony Sassano stelde dat “de FUD (fear, uncertainty and doubt) nooit ophoudt en de meeste mensen in deze industrie zich niet echt om de waarheid bekommeren.” Ryan Sean Adams van Bankless benadrukte dat ethereum de afgelopen 12 maanden negen chains heeft voortgebracht met een brutowinst van meer dan $140 miljoen.

Terwijl sommige whales verkopen, blijft de institutionele interesse in ethereum groeien. Op 2 oktober zagen de negen spot ether-ETF’s een instroom van bijna $20 miljoen, voornamelijk gedreven door BlackRock. Dit was de grootste instroom in een week en kwam een dag na de grootste uitstroom sinds de lancering van deze fondsen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024
Cryptogokkers zijn overtuigd: ethereum all-time high blijft uit in 2024
Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Advertentie