Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

‘Ethereum mist iets cruciaals ten opzichte van Bitcoin’

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Ethereum mist iets cruciaals ten opzichte van Bitcoin'

Foto: ddRender/Shutterstock

Voor veel investeerders zal ethereum (ETH) één van de beste investeringen zijn geweest die ze ooit hebben gedaan. Je had er niet eens zo vroeg bij hoeven zijn; sinds maart 2020 is de koers met maar liefst 4.800 procent gestegen. Maar toch is het voor veel investeerders niet duidelijk wat de Ethereum-blockchain precies doet, waardoor de cryptocurrency moeite heeft om kapitaal aan te trekken.

Ethereum beschuldigd van ‘onzin uitgaven’, oprichter geeft opheldering
Ethereum beschuldigd van 'onzin uitgaven', oprichter geeft opheldering

Ethereum heeft geen verkooppraatje

Op sociale mediaplatform schrijft voormalig Glassnode-hoofdanalist James Check (ook wel bekend als ‘@_Checkmatey_’) dat Ethereum na jaren proberen nog steeds geen ‘elevator pitch’ heeft. Dat is een verkooppraatje dat kort en duidelijk genoeg is om iemand letterlijk in een lift te overtuigen. “Identity no mans land. Dit is niet bullish, het is [verwarrend],” verklaart Check op X.

Zijn bericht is een reactie op een tweet van Bloomberg-analist Eric Balchunas, die verklaart dat het grote geld (oftewel Baby Boomers, pensioenfondsen en grote financiële instituten) ethereum niet goed begrijpen, omdat het zo’n abstract project is. Het verkooppraatje van bitcoin (BTC) is dat het digitaal goud is, dat is gemakkelijk te begrijpen.

Bankless-gastheer Ryan Sean Adams noemt exact hetzelfde narratief in een aflevering van zijn podcast met Bitwise-CIO Matt Hougan. Laatstgenoemde benadrukt dat grote investeerders vooral gewoon blootstelling willen aan de crypto-sector, en daarin eigenlijk niet kijken naar de onderliggende technologie.

Advertisement

Ethereum spot-ETF’s goedgekeurd

Volgens deze analisten zal ethereum het dus moeilijker hebben om kapitaal aan te trekken dan bitcoin. Toch was afgelopen week erg positief voor ethereum.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk de eerste spot-ETF’s voor ethereum in de Verenigde Staten goedgekeurd – acht zelfs. Dat betekent dat het voor grote investeerders een stuk gemakkelijker en voordeliger zal zijn om te investeren in de grootste altcoin.

Of ze dat ook massaal gaan doen blijft vooralsnog dus de vraag. De fondsen zijn weliswaar goedgekeurd, maar geïntroduceerd op de beurs zijn ze nog niet. Dat zou nog een maand kunnen duren, volgens experts. Na het nieuws daalde de ethereum koers bovendien licht, nadat speculanten hun posities verkochten.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie