Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst

Google Cloud lanceert RPC waarmee DApps betrouwbaarder worden.

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Google Cloud probeert het voor gedecentraliseerde apps (DApps) een stuk makkelijker te maken om met blockchain gegevens te communiceren. Het bedrijf heeft een blockchain Remote Procedure Call (RPC) service gelanceerd voor de Ethereum (ETH) blockchain.

‘Ethereum-ETF’s zouden het veel beter doen als het toen was gebeurd’
'Ethereum-ETF’s zouden het veel beter doen als het toen was gebeurd'

RPC voor Ethereum

Op 17 september heeft Google Cloud de RPC service aangekondigd in een blogpost. Hierin hebben ze het een en ander uitgelegd over de service en lieten ze weten dat het in eerste instantie alleen compatibel zal zijn met het Ethereum mainnet en testnet. Wel zijn ze van plan de dienst het komende jaar verder uit te breiden naar extra blockchains.

De blockchain RPC service wordt in eerste instantie gelanceerd met een gratis ‘tier’ die maximaal 100 oproepverzoeken per seconde en één miljoen verzoeken per dag biedt met ondersteuning EIP-1474, een reeks RPC methoden voor Ethereum nodes.

Google Cloud gaf aan dat haar Blockchain RPC volledig compatibel is met de JSON-RPC standaard van Ethereum, waardoor ontwikkelaars deze met één regel code kunnen integreren in op Ethereum gebaseerde DApps.

Een RPC een een communicatieprotocol voor software dat door het ene programma wordt gebruikt om een dienst aan te vragen bij een ander programma dat zich op een andere computer en/of ander netwerk bevindt.

Advertentie

Innovatie van Google Cloud

Google Cloud merkte ook op dat de betrouwbaarheid van RPC oplossingen voor veel blockchain ontwikkelaars een voortdurende uitdaging is gebleken. Zo schijnt het dat zelfs kleine vertragingen of fouten de prestaties van DApps al kunnen beïnvloeden. Veel blockchain netwerken ondervinden problemen met RPC tijdens periodes van ongewoon hoge netwerkactiviteit of transactievolumes.

De lancering van de RPC service van Google Cloud biedt een schaalbare en geschikte oplossing voor veel ontwikkelaars van DApps, aangezien ze zelf geen eigen RPC service hoeven te integreren.

Google Cloud wordt een steeds belangrijkere partij voor blockchain ontwikkelaars. In eerder cryptonieuws lieten we al weten hoe het bedrijf het Ethereum project EigenLayer ondersteunde. Voor blockchain technologie is dit een belangrijke vooruitgang, aangezien de ondersteuning van grote techbedrijven als Google Cloud kunnen helpen met het versnellen van de innovatie.

Deze RPC service die wordt aangeboden door Google Cloud is daar een belangrijk voorbeeld van. Dergelijke services maken het voor ontwikkelaars makkelijker om betrouwbare en veilige DApps op te zetten.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar
Nederlandse analist voorspelt grote uitbraak van ethereum dit najaar
Advertentie