Timo Bult Timo Bult
3 min. leestijd

Ethereum koers vliegt naar $4.000, goed nieuws vanuit Azië

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum koers vliegt naar $4.000, goed nieuws vanuit Azië

Foto: Audio und werbung/Shutterstock

De nieuwe week is met een hoop vuurwerk begonnen. Bitcoin (BTC) heeft een nieuw prijsrecord gevestigd waarbij de euforie onder investeerde de pan uit lijkt te rijzen. Hoe doen de altcoins het op dit moment? In deze update kijken we naar ethereum (ETH), dat een bijzondere mijlpaal heeft bereikt én goed nieuws zag vanuit Azië.

Ethereum volgt bitcoin en stijgt flink

Net als bitcoin laat de grootste altcoin van de markt op dit moment een positieve beweging zien. Ethereum zag het handelsvolume op de grote cryptobeurzen de afgelopen 24 uur met ruim 72 procent toenemen.

De koers staat daarmee gemiddeld 1,3 procent in de plus. Op sommige beurzen, zoals crypto exchange Coinbase, tikte ethereum zelfs de $4.000 aan. Dat is het hoogste prijsniveau sinds eind december, 2021.

Van een prijsrecord is overigens nog geen sprake. Dat ligt namelijk op $4.986. De huidige prijs ligt daar nog zo’n 18 procent onder.

De ethereum prijs over de afgelopen 24 uur. Bron: CoinMarketCap.

Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de ethereum prijs in euro nu €3.658.

Ontvang nu tijdelijk 20 euro gratis wanneer je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo. Deze 20 euro kan worden gebruikt om te handelen in de meer dan 200 cryptocurrencies op het Nederlandse handelsplatform. Daarnaast kunnen de eerste 10.000 euro aan transacties gratis worden uitgevoerd.

Goed Ethereum nieuws vanuit Hongkong

Uiteraard profiteert ethereum grotendeels van de positieve beweging van bitcoin. Maar er is in de afgelopen uren ook goed nieuws omtrent Ethereum naar buiten gekomen.

Lokale media in Hongkong melden namelijk dat tien financiële instituties van plan zijn om zowel bitcoin als ethereum beursfondsen te lanceren.

“Er wordt gezegd dat als ETH-producten eerder dan in de Verenigde Staten gelanceerd kunnen worden, Hongkong de kans zal hebben om in plaats van een volger een leider te worden.”

Aldus crypto-journalist Colin Wu op X.

Een ethereum beursfonds kan goed nieuws zijn voor de crypto. Wanneer het om een spotfonds gaat dan houdt dit in dat het fonds ook daadwerkelijk ETH moet kopen. Voor investeerders betekent het dat het makkelijker wordt om in ethereum te investeren, aangezien de fondsen beschikbaar zijn via de traditionele brokers.

Verder wordt er gespeculeerd dat fondsen in Hongkong aantrekkelijk kunnen zijn voor Chinese investeerders, die in China geen crypto mogen kopen. Hongkong kan zodoende een omweg vormen om alsnog in de digitale activa te investeren.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Ethereum of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt
Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière
Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025
Om deze reden kan ethereum nog hard stijgen voor het begin van 2025
Ethereum kosten exploderen: activiteit neemt fors toe
Ethereum kosten exploderen: Cryptobeurs legt uit waarom
Advertentie