Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

Ethereum koers kan juist dalen na ETF-hype volgens bekende expert

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen

Foto: macondo/Shutterstock

Veel Ethereum (ETH) liefhebbers zien de grootste altcoin als een soort Bitcoin (BTC), maar dan met meer potentie. Het is dus geen verrassing dat de komst van acht verschillende spot-ETF’s voor nogal wat hype heeft gezorgd. Maar de altcoin is geen vreemde van hard crashen na de komst van een grote verandering, en volgens één analist zou dit opnieuw kunnen gebeuren als de beursfondsen op de markt verschijnen.

Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen

Ethereum na spot-ETF’s: stijgen of dalen?

Begin dit jaar keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een tiental spot-ETF’s voor bitcoin goed. In mei kwamen hier de acht verschillende spot-ETF’s voor ethereum achteraan, maar in tegenstelling tot de nieuwe bitcoin-beursfondsen zijn die fondsen niet direct beschikbaar gesteld voor de handel. De CBOE-beurs liet gisteren weten dat het volgende week dinsdag vijf ethereum ETF’s zal noteren. De andere drie zullen die dag hoogstwaarschijnlijk ook op de andere beurzen gelanceerd worden, alhoewel hier nog geen officiële aankondiging van is geweest.

Toch is de markt erg verdeeld over wat er na dit moment met de ethereum koers zal gebeuren. Citibank verwacht dat het net als bij bitcoin zal leiden tot enorme kapitaalinstromen. Richard Teng, de nieuwe CEO van Binance, verwacht juist dat de start minder explosief zal zijn.

De verdeeldheid zal voor een deel komen doordat ethereum na verschillende grote gebeurtenissen flink is gedaald in prijs. Dit was bijvoorbeeld vlak na de Merge-upgrade in september van 2022 het geval, en ook na de Dencun-upgrade van afgelopen maart. Zelfs na de goedkeuring van de spot-ETF’s in mei daalde de koers.

Advertisement

“ETH gaat dalen door stijgende supply”

Benjamin Cowen van Into The Cryptoverse verwacht dat de koers ook dit keer zal dalen. In een lange reeks tweets op socialmediaplatform X (voorheen Twitter) schrijft hij dat zodra de hype rondom de spot-ETF’s voor ETH afneemt, de koers ook flink kan dalen.

Maar in tegenstelling tot veel andere analisten noemt Cowen juist het fundamentele vraag en aanbod als voornaamste reden, in plaats van het sentiment omtrent ETF’s. De afgelopen 30 dagen is de voorraad van ether namelijk gegroeid met bijna 60.000 ETH. Sinds de Dencun-upgrade zijn de transactiekosten aanzienlijk gedaald. Daardoor verdienen ETH-stakers meer coins dan dat het netwerk vernietigt met transacties, waardoor de totale voorraad weer groeit in plaats van krimpt.

Zo zou het netwerk het aantal coins dat het netwerk heeft vernietigd sinds de Merge in 2022 in maar 5 maanden weer terughebben. Zo’n snelle stijging zou erg ongunstig kunnen zijn voor de koers, zeker als de vraag vanuit de nieuwe ETF’s tegenvalt.

Wat ook niet helpt is dat ETH in 2016 ten opzichte van BTC onderpresteerde toen de Federal Reserve in dat jaar begon met het verlagen van de rentes.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie