Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek

Volgens een crypto-analist wordt er veel ETH naar exchanges gestuurd

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek

Foto: rafapress/Shutterstock

In de afgelopen weken heeft de grootste altcoin, ethereum (ETH), het moeilijk. Sinds eind juli zette de munt een dalende trend in en deze stopte pas na de eerste week van augustus. Hoewel de coin sinds die tijd vooral zijwaarts bewoog en begin deze week plots een opwaartse beweging liet zien, lijkt er nog niet heel veel vertrouwen te zijn in de markt. De reserves op de crypto exchanges nemen toe. Een verschuiving dat iets kan betekenen voor de toekomstige koers.

ETH reserves groeit hard na death cross

Een crypto analist, genaamd Shayan, deelde op het analyse platform CryptoQuant zijn ideeën over de huidige conditie van de markt. Uit zijn onderzoek komt naar voren dat de hoeveelheid ETH bij de exchanges snel toeneemt. Waarom handelaren hun ethereum voorraden naar de handelsplatformen verplaatsen is niet met zekerheid te zeggen. Shayan denkt dat handelaren hun ethereum verplaatsen om deze te verkopen of zich in ieder geval klaar te maken om de coins eventueel te verkopen.

Een recent signaal in de koers van ethereum zette vele handelaren op scherp. Er was namelijk een zogenaamde death cross te zien. Dit is het moment waarbij de 100-dagen moving average (MA) kruist en onder de 200-dagen moving average duikt. Deze indicatoren verzamelen de koersen van de afgelopen 100 of 200 dagen en nemen hier het gemiddelde van. Wanneer de 100-dagen MA kruist en onder de 200 dagen MA duikt, betekent dit dat de opwaartse kracht verder afneemt en de koers mogelijk weer in een downtrend kan glijden. Sinds dit signaal zijn de ethereum voorraden van exchanges nog hard gegroeid. Dit kan betekenen dat handelaren hun ETH verkopen of dit mogelijk van plan zijn te doen. In augustus liet bitcoin (BTC) ook al een zogenaamde death cross zien.

Ethereum veert op

Begin deze week liet de munt nog een mooie stijging zien. Zo poetste de koers in één dag het verlies van de dag ervoor volledig weg. Waar ETH eerst zakte naar een prijs van 2.400 dollar, wist het daarna op te veren naar 2.519 dollar. Een positief signaal voor een eventuele verandering van trend. Al is het de vraag of dit zo gezien kan worden met de huidige groei van de ethereum reserves van exchanges.

Maar waar blijft die bitcoin bullmarkt nou?

In nieuwe onze podcast op Spotify of hier op Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie