Tijmen Klemann Tijmen Klemann
2 min. leestijd

Ethereum kan na de ETF-lancering beter presteren dan bitcoin

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum kan na de ETF-lancering beter presteren dan bitcoin

Foto: William Potter/Shutterstock

Op 10 januari was het eindelijk zo ver voor bitcoin (BTC). Op die datum werd de langverwachte bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd. Een belangrijke dag voor crypto bezitters, omdat nu ook beleggingsfondsen BTC kunnen verhandelen.

Sinds de lancering is de koers van BTC het afgelopen half jaar naar een nieuwe all-time-high van $74.000 gestegen. Dit komt voornamelijk door de enorme hoeveelheid kapitaal die er via de ETF’s binnenstroomt. Zo laten cijfers van Farside Investors zien dat er sinds de lancering al ruim $16 miljard is binnengestroomd.

Ethereum (ETH) bevindt zich nu aan de vooravond van de lancering van zijn spot ETF’s in de Verenigde Staten en zou wellicht harder kunnen stijgen dan bitcoin heeft gedaan.

Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk
Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk

Ethereum wacht op goedkeuring

De ethereum-fondsen wachten al 2 maanden op goedkeuring van de S-1 registratieformulieren. En dat wachten hoeft mogelijk niet lang meer te duren. Volgens analist Eric Balchunas van Bloomberg kunnen de ETH ETF’s op 23 juli gelanceerd worden. Beleggers speculeren nu al over de mogelijke instroom die gepaard gaat met de toekomstige lancering. Zo zou de lancering direct kunnen zorgen voor een ‘inflow’ van $10 miljard dollar.

Advertisement

‘Supply shock effect’

Onlangs is het aantal beschikbare ETH’s dat op centrale exchanges beschikbaar is, flink gezakt. Momenteel hebben de exchanges nog maar een reserve van 16 miljoen ETH. Met de aanstaande lancering van de ETF’s zal dit zorgen voor een verhoogde vraag en minder aanbod. Dit zal een enorme boost aan de prijs geven, waarmee het beter kan presteren dan BTC.

Momenteel bedraagt de ratio BTC/ETH (de hoeveelheid BTC die nodig is om één ETH te kopen) nog 0,05. Dit betekent dat er met ongeveer 20 ETH één BTC gekocht kan worden. Na de lancering van ETH ETF kan de enorme kapitaalinstroom de ratio BTC/ETH omlaag doen brengen, waardoor er minder ETH nodig is om één BTC te bemachtigen.

Als de koers van ETH ten opzichte van BTC versterkt, zal dit ook een positief effect hebben op de rest van de altcoins. Dit kan resulteren in flinke prijsstijgingen, wat een startsein kan zijn voor een ‘altseason’. Maar zover is het nog niet, alle ogen zijn allereerst gericht op 23 juli.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie