Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Ethereum kan hard gaan knallen in tweede helft van 2024

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum kan hard gaan knallen in tweede helft van 2024

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency op de markt, toont een sterk bullish fundament voor de tweede helft van 2024. Diverse factoren dragen bij aan dit optimisme, waaronder markttrends en macro-economische omstandigheden. Dat laatste doelt uiteraard op de lancering van de Ethereum ETF’s.

Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg

Ethereum ETF gaat de crypto laten stijgen

De lancering van de Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF) is vandaag en dat gaat met veel hype gepaard. Het beursgenoteerde product is gelanceerd op diverse beurzen, en schijnt in het eerste kwartier al een behoorlijk bedrag binnengehaald te hebben. Raman schreef gisteren in een post op X (voorheen Twitter) dat er veel groots aan zit te komen voor de cryptomarkt:

“Achteraf gezien zal de tweede helft van 2024 de meest voor de hand liggende bullish setup zijn voor het Ethereum ecosysteem in de recente geschiedenis. Drie tegenwinden die ETH hebben tegengehouden zullen vanaf deze week rugwind worden.”

De lancering van de eerste Ether ETF’s zal daarom naar alle waarschijnlijkheid grote hoeveelheden nieuw kapitaal naar de crypto-industrie trekken. Deze zullen, net als bij bitcoin, afkomstig zijn van zowel institutionele als particuliere beleggers.

Of dit ook directe positieve gevolgen gaat hebben op de koersprijs van ethereum, is nog maar de vraag. Wel kan worden gesteld dat dit geen gekke gedachte is. Zo waren bij bitcoin (BTC) de ETF’s goed voor maar liefst 75 procent van de nieuwe investeringen op 15 februari. Op dat moment vloog de prijs per BTC voorbij de $50.000.

Advertisement

Grote impact op bitcoin ETF’s

De nieuwe ETF stelt beleggers in staat om te investeren in de crypto, zonder de activa daadwerkelijk te hoeven bezitten. Dit vergroot de toegankelijkheid van Ether als investeringsoptie, waardoor beleggers eenvoudiger kunnen deelnemen aan de markt zonder directe blootstelling aan de ingewikkelde onderliggende technologie.

Volgens Raman zal de komst van de Ether ETF ook een einde maken aan alle onduidelijkheid rondom regelgeving voor ETF’s. Hij zei daar het volgende over:

“Retail wil alleen passief beleggen en instellingen willen alleen beleggen na duidelijkheid over de regelgeving. De ETH ETF zal in één klap nieuwe instromen van beide ontsluiten.”

Charles d’Haussy vertelde aan CoinTelegraph dat hij van mening is dat de ethereum-producten grofweg een kwart van de fondsen af zal nemen van bitcoin. Dat is een groot deel van de cryptomarkt, maar toch staat de CEO van de dYdX Foundation achter zijn gewaagde uitspraak.  Tot slot zei hij nog dat de komst van de ETF een einde zal maken aan de “regelgevende heksenjacht tegen ETH”.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie