Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

Ethereum-investeerder verkoopt zijn crypto, met 1.024.000% winst

Investeren in de ethereum-lancering leverde een miljoenenwinst op.

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-investeerder verkoopt zijn crypto, met 1.024.000% winst

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Ethereum (ETH) bestaat al sinds 2014 en is al jaren de grootste altcoin. Met een huidige marktwaarde van bijna 320 miljard dollar komt geen enkele altcoin ook maar een klein beetje in de buurt. Dat betekent dat investeerders in de initial coin offering (ICO) op een flinke winst zitten, en zij zijn inmiddels in staat om te verkopen. Eén whale heeft dat besloten, en wel met een winst van een miljoen procent.

Ethereum ICO whale verkoopt

Investeerders konden zich in 2014 inkopen voor een prijs van 0,31 Amerikaanse dollar. Inmiddels staat de ethereum koers op zo’n 2.650 dollar. De koers is dus gestegen met ruim 850.000%. Als je rekent vanaf de ICO tot en met de absolute top van eind 2021, dan betreft het zelfs een stijging van ruim 1,5 miljoen procent. De eerste investeerders zitten dus op een gigantische winst, als ze sindsdien niet hebben verkocht.

De eerste investeerders zijn eigenlijk automatisch whales, want ze konden met heel weinig geld een flink aantal coins inslaan. Eén van deze whales heeft sinds begin juli veel verkocht, zo blijkt uit on-chain data van Etherscan. In 17 transacties heeft de whale 48.500 ETH gestort op cryptobeurs OKX. Dat is bij de huidige koers ongeveer 129 miljoen dollar waard.

Maar de coins zijn verstuurd toen de koers op gemiddeld 3.176 dollar stond. Als de investeerder direct na elke transactie zou hebben verkocht, dan zou hij een rendement van ruim 1.024.000% hebben gehaald. En de wallet is nog steeds niet helemaal leeg, er zit namelijk nog steeds 15.600 ETH in.

Een investeerder in de Ethereum-ICO heeft ETH verstuurd naar OKX.

Volgens blockchain-analist Lookonchain zijn meer grote investeerders aan het verkopen. BlockTower Capital heeft op dinsdag bijvoorbeeld 9.232 ETH verstuurd naar liquiditeitsproviders FalconX, Cumberland, Wintermute en B2C2 Group. Dat was op het moment van de transacties zo’n 24,8 miljoen dollar waard.

Crypto markt hard gecrasht: recessie-angst

Grote investeerders hebben dus hun geld uit de markt gehaald, maar tegelijkertijd kopen investeerders voor flinke bedragen aan bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) in de vorm van spot-ETF’s. Die waren na de crash van vorige week juist weer populair.

Er zijn meerdere logische redenen voor de crash. Zo is de markt erg angstig door de groeiende kans op een Amerikaanse recessie, het strenge beleid van de Japanse centrale bank en door de angst voor een Derde Wereldoorlog.

Vandaag: Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen.
Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

bekijken!

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Aantal nieuwe ethereum-'bezitters' daalt naar dieptepunt dit jaar
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Advertentie