Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH

Ethereum (ETH) wordt onderdeel van het vakkenpakket in Argentinië

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH

Foto: Drazen Zigic/Shutterstock

Middelbare scholen in Argentinië gaan proactief aan de slag met cryptocurrency. In de Zuid-Amerikaanse hoofdstad Buenos Aires gaan er stages in blockchaintechnologie mogelijk worden. Zo kunnen scholieren ervaring opdoen in de praktijk, zo laat het Argentijnse Ministerie van Onderwijs weten.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin ontkent ETH verkoop voor winst
Ethereum oprichter Vitalik Buterin ontkent ETH verkoop voor winst

Ethereum-educatie voor 500 scholieren

Het ministerie onderneemt deze stap niet op eigen kracht. Daarvoor sluit het de handen ineen met de ETH Kipu Foundation. Op die manier gaat Ethereum (ETH) onderdeel uitmaken van het lesprogramma op middelbare scholen.

De ETH Kipu Foundation is een non-profitorganisatie die zich richt op het bevorderen van de Ethereum-ecosysteem in Latijns-Amerika. De stichting, gefinancierd door de Ethereum Foundation, heeft als doel om onderwijs over blockchain-technologie te geven. Dat scholieren vroeg in aanraking zullen komen met ETH is natuurlijk goed ethereum nieuws.

De foundation heeft laten weten dat de cursus in het programma zal aftrappen op 27 augustus. Ook zei ETH Kipu dat het online een Solidity-cursus wilt geven. Dat is een digitale cursus die is gericht op het leren van de programmeertaal Solidity.

Solidity is de programmeertaal die in 2014 specifiek is ontworpen voor het ontwikkelen van smart contracts op de Ethereum-blockchain. Deze taal wordt ook ingezet voor andere blockchains, waaronder de BNB Smart chain en Avalanche.

Het doel is om minimaal 500 leerlingen boven de 18 jaar binnen te halen. Zo kunnen zij zich volledig focussen op het maken van de meest succesvolle applicaties op de blockchain van de crypto ethereum. De stichting geeft daarbij aan dat het plannen heeft om 30 instructeurs hiervoor voor te bereiden.

Advertisement

“Ethereum zal generaties vormgeven”

De oprichter van ETH Kipu is lyrisch over de samenwerking. Paula Doy, zoals de oprichter heet, vertelde dat de integratie van Ethereum leerlingen verder zal helpen. Doy hoopt zo de toekomstige generaties vorm te geven op het gebied van blockchain-technologie.

“Dit initiatief opent nieuwe carrièremogelijkheden voor jonge mensen en plaatst Argentinië in de voorhoede van de wereldwijde blockchainbeweging”, voegt zij toe.

Een plek waar crypto veelal omarmd wordt is Argentinië. Het land kampte jaren lang met hyperinflatie van de nationale valuta. In 2020 stond het inflatiepercentage rond de 35. Dat getal vloog de afgelopen jaren de lucht in. Begin dit jaar kende het land meer dan 280 procent inflatie.

Sinds de aanstelling van de nieuwe president Milei, zijn deze zorgen significant afgenomen. De president is pro-bitcoin en heeft laten weten dat crypto en het huidige economische stelsel in het land hand in hand gaan. De inflatie in Argentinië is inmiddels voor het eerst sinds vier jaar niet meer verder gestegen, maar juist gedaald.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Advertentie