Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Ethereum gaat bitcoin inhalen in 2024 zegt topbank

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
bitcoin-ethereum-jpmorgan-strijd

Foto: Shutterstock/Oleg Znamenskiy

De crypto wereld kijkt met interesse uit naar 2024, een jaar dat volgens JPMorgan, de allergrootste bank ter wereld, grote veranderingen kan brengen. De bank voorspelt dat ethereum (ETH) beter zal presteren dan bitcoin (BTC) en andere cryptomunten. Deze opmerkelijke voorspelling is gebaseerd op de geplande upgrade van Ethereum, die een aanzienlijke verbetering belooft in de efficiëntie en schaalbaarheid van het netwerk.

BlackRock’s ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar
BlackRock's ethereum ETF binnenkort ook op andere beurs beschikbaar

Ethereum’s baanbrekende nieuwe upgrade

De EIP-4844 upgrade, ook bekend als Protodanksharding, wordt gezien als een cruciale stap in de evolutie van Ethereum. Deze upgrade vermijdt de complexiteit van het opsplitsen van het Ethereum netwerk in meerdere ‘shard chains’. In plaats daarvan introduceert het zogenaamde data blobs, tijdelijke datapakketten die meer data kunnen bevatten dan normale blokken. Een behoorlijk technisch verhaal, maar in principe zorgt de update ervoor dat het netwerk efficiënter en beter bruikbaar wordt.

“Wij geloven dat Ethereum zichzelf opnieuw zal bevestigen en marktaandeel zal heroveren binnen het crypto-ecosysteem,” schreven JPMorgan-analisten onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou in een notitie op woensdag meldt CoinDesk. “De belangrijkste katalysator is de EIP-4844 upgrade of Protodanksharding, die naar verwachting zal plaatsvinden in de eerste helft van 2024. Wij denken dat deze upgrade waarschijnlijk een grotere stap zal blijken in het verbeteren van de netwerkactiviteit van Ethereum, waardoor Ethereum beter zal presteren.”

Advertisement

Bitcoin halving in 2024

Interessant is dat JPMorgan ook aangeeft dat de veelbesproken bitcoin halving van 2024 al grotendeels is verwerkt in de huidige prijs van bitcoin. Dit suggereert dat de markt niet noodzakelijk grote schommelingen zal zien als gevolg van dit evenement. De halving, een gebeurtenis waarbij de beloning voor bitcoin miners halveert, heeft traditioneel een aanzienlijke impact gehad op de prijs van bitcoin. Maar dat hoeft in 2024 dus niet per se te gebeuren als we JPMorgan mogen geloven.

Over het algemeen is JPMorgan ietwat pessimistisch over het vooruizicht van de hele crypto markt in 2024. Zo verwacht het ook dat het effect van de goedkeuring van bitcoin spot ETF’s niet al te veel effect zal hebben, iets waar de crypto gemeenschap juist heilig van overtuigd is. Uiteindelijk heeft niemand een glazen bol, zelfs de analisten van JPMorgan niet. De tijd zal het uitwijzen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie