Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Ethereum experts voorspellen $3.000, maar volgt eerst een correctie?

Kan ETH koers naar $3.000 schieten of krijgen we eerst een daling?

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum experts voorspellen $3.000, maar volgt eerst een correctie?

Foto: XanderSt/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft het afgelopen jaar matige prestaties laten zien, maar dit betekent niet dat een sterke stijging compleet uitgesloten is. Analisten wijzen namelijk op data die suggereren dat een stijging naar $3.000 voor ethereum zeer mogelijk is, zij het met enkele correcties onderweg.

Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor

Ethereum rally naar $3.000?

De koers van ethereum kan mogelijk binnenkort stijgen tot de $3.000 en hoger, althans als we meerdere analisten mogen geloven. Zo deelde de bekende analist Milkybull onlangs de volgende grafiek:

De koers van ethereum kan binnenkort mogelijk stijgen tot $3.000 en hoger, als we meerdere analisten mogen geloven. Zo deelde de bekende analist Milkybull onlangs de volgende grafiek:

In dit bericht laat de analist weten hoe ethereum een ‘omgekeerd head-and-shoulders patroon’ toont, met een koersdoel op de korte termijn van $3.000.

Het omgekeerde head-and-shoulders patroon wordt door analisten vaak gebruikt als een signaal dat een neerwaartse trend kan eindigen, wat wijst op een mogelijke bullish ommekeer in de koers. Het patroon ontstaat doorgaans na een periode van daling en bestaat uit drie bodems, waarbij de middelste dieper is dan de andere twee.

Ondanks deze positieve voorspelling blijft ethereum vooralsnog vastzitten in een neerwaartse trend van zeven maanden, waarin het token met ruim 36 procent is gedaald ten opzichte van het jaarlijkse hoogtepunt van $4.111 in maart 2024.

Deze trage prijsactie wordt door crypto-analist Ignas toegeschreven aan de verschuiving van Layer-1 naar Layer-2 blockchain-ontwikkeling.

Advertentie

Corrigeert ETH eerst naar $2.400?

Toch verwachten sommige analisten dat ETH eerst een correctie zal maken. Volgens cryptohandelaar Justin Bennet suggereert een technisch patroon op de één-uursgrafiek dat ethereum eerst kan dalen naar $2.400:

“Het is geen patroon waarin ik handel, maar ETH zou een diamond reversal patroon kunnen vormen. Het doel is $2.485 als dit wordt bevestigd met een ondersteuning die dichtbij ligt.”

Ook de relative strength index (RSI) van ethereum suggereert een mogelijke correctie. Op de dagelijkse grafiek is de RSI van ethereum 59, wat boven het 14-daagse gemiddelde van 50 ligt, volgens gegevens van Tradingview. De vorige keer dat de RSI van ethereum naar 60 steeg, kende de prijs een correctie van zes dagen, waarna de RSI een dieptepunt bereikte, samen met de ethereum koers.

In eerder ethereum nieuws lieten we al weten hoe het marktaandeel van ethereum aan het afnemen is.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Bitcoin nog nooit zo sterk, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws
Bitcoin-miner MARA voorspelt mogelijke AI-bubbel: ‘Geschiedenis herhaalt zich’
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Dit is hoelang de XRP rechtszaak nog duurt volgens Ripple-advocaat
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum plant revolutie: 100.000 transacties per seconde
Ethereum plant revolutie: 100.000 transacties per seconde
Ethereum presteert 44% slechter dan bitcoin sinds nieuw systeem
Ethereum verliest marktaandeel, cryptomarkt in beweging
Man krijgt herpes na crypto deal, vriend deelt bizar verhaal
Man krijgt herpes na crypto deal, vriend deelt bizar verhaal
Advertentie