Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Ethereum ETF’s zullen geen knallende start beleven, denkt Binance CEO

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s zullen geen knallende start beleven, denkt Binance CEO

Foto: macondo/Shutterstock

De eerder goedgekeurde ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) staan op het punt de Amerikaanse handelsbeurzen te betreden. Terwijl het cryptoland in spanning de dagen aan het aftellen is tot het grote moment, wordt er volop gespeculeerd hoe de fondsen zullen presteren.

De CEO van crypto exchange Binance, Richard Teng, verwacht niet al te veel van de lancering maar is optimistisch dat de fondsen na verloop van tijd succesvol zullen zijn.

Ethereum koers steeg ooit x6 toen dit opvallende nieuws uitkwam
Ethereum koers steeg ooit x6 toen dit opvallende nieuws uitkwam

Gestage kapitaalinstroom naar ETH-fondsen

Acht weken geleden kwam het historische Ethereum nieuws naar buiten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht had gegeven voor alle 19b4-ETF-aanvragen. Sindsdien zijn de ETF-uitgevers in de weer met de toezichthouder om tot een overeenstemming te komen over de S-1 registratieformulieren om hun fondsen in het leven te roepen.

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat de fondsen volgende week hun beursintrede zullen maken. Hoewel Teng in gesprek met CoinTelegraph erkende dat het een belangrijke mijlpaal markeert voor ethereum en de bredere cryptomarkt, verwacht hij geen vuurwerk wat betreft de initiële geldstromen. Hij deelde het volgende met het Amerikaanse nieuwsplatform:

“Hoewel we een gestage kapitaalinzet in deze ETF’s verwachten, zal het aanvankelijk waarschijnlijk niet dramatisch zijn en zal het fluctueren op basis van verschillende macro-economische factoren.”

Tang gelooft echter dat de liquiditeit van de ETF’s exponentieel kan groeien. ‘’De institutionele betrokkenheid kan zorgen voor een stabiele en aanzienlijke kapitaalinstroom,’’ zo gaf hij aan.

Advertisement

Ethereum ETF-lancering slechts dagen verwijderd

Deze week hebben de uitgevers die eerder hun ethereum 19b-4-ETF-aanvragen goedgekeurd zagen worden grote vooruitgang geboekt in het lanceringsproces. Na enkele feedbackrondes had de SEC aan het begin van de week de financiële instellingen opgedragen om hun definitieve S-1 documenten, inclusief de bijbehorende handelskosten, woensdag in te dienen.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas schreef op socialmediaplatform X dat de uitgevers nu aankomende maandag een verzoek in moeten dienen voor de definitieve goedkeuring van de fondsen. Als alles volgens plan verloopt, zouden de fondsen de volgende dag, op dinsdag 23 juli, hun langverwachte debuut op de handelsbeurzen kunnen maken.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Advertentie