Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Ethereum-ETF’s zien omkeer en trekken eindelijk weer geld aan

BlackRocks ETH-ETF leidt heropleving terwijl Grayscale blijft bloeden

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-ETF's zien omkeer en trekken eindelijk weer geld aan

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben gisteren eindelijk een einde gemaakt aan hun negatieve reeks van uitstromen.

Na negen opeenvolgende handelsdagen van kapitaalverlies werd gisteren voor het eerst een dag weer in het groen afgesloten. Hoewel de netto-instroom bescheiden was, wordt dit resultaat enthousiast ontvangen in de cryptowereld.

Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023

9e positieve dag voor ethereum-fondsen

Nieuwe gegevens van Farside Investors laten zien dat de vorige maand gelanceerde ethereum-fondsen gisteren gezamenlijk $5,9 miljoen aan nieuw kapitaal hebben aangetrokken. Het markeert pas het negende positieve resultaat van de fondsen sinds de lancering. En dat terwijl er al 27 handelsdagen verstreken zijn.

Vanwege de schaarste aan instromen wordt het resultaat juichend ontvangen door crypto-investeerders. Dit is des te opmerkelijker omdat de fondsen net hun slechtste reeks van negen opeenvolgende handelsdagen met uitstromen sinds de beursintrede hadden meegemaakt

Naast de ETF’s heeft ook de ethereum koers sterk gepresteerd de afgelopen dag, met een stijging van bijna 4%.

Op 23 juli werd een totaal van negen verschillende ethereum-ETF’s gelanceerd in de Verenigde Staten, verdeeld over de New York Stock Exchange (NYSE), de Nasdaq en de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Bijna iedere handelsdag hebben de kersverse beursproducten teleurgesteld, met een totale netto-uitstroom van $475,7 miljoen.

Advertisement

Grayscale ETH-ETF de enige met uitstromen

Hoewel de ethereum-ETF’s gezamenlijk dus al bijna een half miljard dollar hebben verloren, is het uitsluitend Grayscales ETHE-fonds dat dramatisch presteert. Dit fonds was sinds 2019 een gesloten trustfonds, maar werd vorige maand geconverteerd tot een spot-ETF. Vanwege de torenhoge kosten is er al meer dan $2,5 miljard uit het fonds gestroomd.

Dit betekent dat de andere fondsen wel degelijk kapitaal hebben aangetrokken; meer dan $2 miljard om precies te zijn. BlackRocks ETHE-fonds steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit, met een totale netto-instroom van meer dan $1 miljard. Fidelity en Bitwise volgen met respectievelijke instromen van $392,9 miljoen en $314,1 miljoen.

Gisteren was Grayscales ETHE-fonds zoals gewoonlijk de enige die de dag in de min heeft afgesloten. Het fonds verloor slechts $3,8 miljoen, wat het op een na beste resultaat sinds de lancering. Op 12 augustus zag het fonds namelijk een instroom van $0, zoals je destijds kon lezen in het ethereum nieuws.

BlackRock haalde gisteren het meeste kapitaal binnen met een magere instroom van $8,4 miljoen. Het was de eerste keer sinds 20 augustus dat de Wall Street-gigant weer nieuw kapitaal tot zijn ethereum-ETF zag vloeien.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie