Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Ethereum-ETF’s zetten 3e positieve dag sinds lancering neer

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-ETF’s zetten 3e positieve dag sinds lancering neer

Foto: Olivier Le Moal

De Amerikaanse ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) hebben gisteren voor de derde keer sinds hun beursintroductie vorige week dinsdag een netto-instroom gezien.

Grayscale’s recent geconverteerde Ethereum-fonds, dat tot nu toe elke dag kapitaal zag wegstromen, heeft bovendien zijn beste resultaat sinds de lancering neergezet. Met de dag lijkt het waarschijnlijker dat het de ergste uitstroom al gehad heeft, wat enorm positief nieuws zou betekenen voor de ethereum koers.

Ethereum koers steeg ooit x6 toen dit opvallende nieuws uitkwam
Ethereum koers steeg ooit x6 toen dit opvallende nieuws uitkwam

Tientallen miljoenen dollars naar ethereum ETF’s

Nieuwe gegevens van Farside Investors laten zien dat de negen kersverse ethereum ETF’s gisteren $26,7 miljoen aan nieuw kapitaal hebben verwelkomd.

Zoals gezegd is het de derde groene dag voor de ETH-fondsen; afgelopen dinsdag zagen de fondsen voor het eerst sinds de allereerste handelsdag een kapitaalinstroom. Deze kwam op $33,7 miljoen uit om precies te zijn.

Op maandag en woensdag werden de fondsen daarentegen nog geteisterd met uitstromen, van respectievelijk $98,3 miljoen en $77,2 miljoen. Deze verliezen zijn echter een stuk lager dan die van vorige week – toen de ETF’s op woensdag, donderdag en vrijdag een gemiddelde dagelijkse uitstroom van grofweg $150 miljoen noteerden

Het debuut markeert nog altijd het hoogtepunt met een instroom van maar liefst $106,6 miljoen.

Advertentie

Uitstromen ETH-fonds kelderen

Grayscale’s ETHE-fonds vertoont al de hele week een bemoedigende trend met steeds lagere uitstromen. Gisteren heeft het fonds $78 miljoen uit moeten zwaaien, wat de laagste netto-uitstroom sinds de lancering markeert.

Het fonds is onlangs omgezet van een gesloten trustfonds naar een spot-ETF. Net als het GBTC-fonds, dat in januari dezelfde transformatie onderging, heeft het te maken met een pijnlijke kapitaaluitstroom. Dagelijks wordt er kapitaal uit het fonds gehaald, voornamelijk door de relatief hoge vergoedingen.

Vorige week zag het ETHE-fonds bijna $380 miljoen per dag verdwijnen, maar deze week is de uitstroom gedaald naar een gemiddelde van ongeveer $135 miljoen per dag.

Grayscale’s GBTC-fonds ervoer tijdens de eerste twee weken na zijn transformatie piekuitstromen van gemiddeld bijna $500 miljoen per dag. Daarna stabiliseerde de uitstroom tussen de $100 en $200 miljoen per dag. Deze verkoopdruk kon meer dan volledig geabsorbeerd worden door de andere ETF’s, waardoor de bitcoin (BTC) koers kon stijgen.

Of de ergste uitstromen bij het ETHE-fonds nu achter de rug zijn, is nog te vroeg om te zeggen. Het is echter duidelijk dat de situatie in positieve richting evolueert. We volgen de geldstromen op de voet en zullen je via het ethereum nieuws op de hoogte houden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum ETF’s kunnen bitcoin koers omlaag drukken, analist bezorgd
Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?
Advertentie