Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Ethereum ETF’s worden vandaag gelanceerd: alles wat je moet weten

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-ETF's: Hoe presteerden de beursfondsen in hun eerste maand?

Foto: Alf Ribeiro/Shutterstock

Na maanden wachten zullen de ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds vandaag hun langverwachte debuut maken in de Verenigde Staten. Het markeert een grote stap voor zowel ethereum als de gehele crypto-industrie waar geruime tijd naar uit gekeken is. Terwijl de laatste uren voor het grote moment wegtikken, vatten we de belangrijkste zaken samen zodat je goed voorbereid bent op wat komen gaat.

Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH
Ethereum in vakkenpakket, scholieren in Argentinië gaan leren over ETH

Lancering ETH-fondsen is aangebroken

Je kunt je hoogstwaarschijnlijk nog wel het historische Ethereum nieuws herinneren dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op donderdag 23 mei een lading ethereum spot ETF’s goedkeurde. Acht verschillende ETF-uitgevers kregen die dag goed nieuws, ondanks dat het vertrouwen in goedkeuring tot die week minimaal was.

Om precies te zijn werden de zogeheten 19b-4 aanvragen goedgekeurd, wat een cruciale stap markeert in het proces om een nieuw financieel product op de markt te brengen. Voor een lancering moet er ook akkoord worden bereikt over alle details van het fonds die in het S-1 registratieformulier worden opgenomen. Na meerdere feedbackrondes gaf de SEC gisteren aan alle uitgevers de definitieve goedkeuring.

Om precies te zijn gaat het om de volgende instellingen: BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, Bitwise, VanEck, Invesco samen met Galaxy en tot slot 21Shares.

Een totaal van negen verschillende ethereum ETF’s worden vandaag verhandelbaar gemaakt. Grayscale gaat namelijk twee verschillende spot ETF’s lanceren: de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) en de Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH). Eerstgenoemde is al sinds 2017 op de markt als gesloten trustfonds en zal vandaag worden omgezet naar een spot ETF.

De fondsen zullen om 15:30 uur Nederlandse tijd verhandelbaar worden gemaakt.

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) verwelkomt de volgende fondsen: 21Shares Core Ethereum ETF (CETH), Fidelity Ethereum Fund FETH), Invesco Galaxy Ethereum ETF (QETH), VanEck Ethereum ETF (ETHV), en Franklin Ethereum ETF (EZET).

De Nasdaq zal uitsluitend BlackRock’s iShares Ethereum Trust (ETHA) introduceren.

De New York Stock Exchange (NYSE) gaat de fondsen van Grayscale noteren evenals de Bitwise Ethereum ETF (ETHW).

Advertisement

Wat is een ethereum ETF?

Niet iedereen zal direct weten wat een ethereum ETF überhaupt is. Het is een beleggingsfonds waarmee investeerders direct in ether kunnen investeren zonder zich druk te maken over de opslag en het beheer ervan. Het fonds werkt door daadwerkelijk ethereum aan te kopen als onderpand, waardoor de waarde van de ETF nauwkeurig de koers van ethereum volgt.

Het biedt een toegankelijke en gereguleerde manier om blootstelling te krijgen tot ethereum. Omdat het via reguliere aandelenbeurzen verhandeld wordt, kan iedereeen met een effectenrekening bij een traditionele broker erin investeren. Bovendien opent het de deuren voor institutionele investeerders die gebonden zijn aan strenge regels.

Met de lancering van ethereum ETF’s zet de altcoin een grote stap in het volwassen worden als legitieme investeringsactiva. Ethereum wordt bovendien in een exclusief rijtje geplaatst met bitcoin als de enige crypto-activa die beschikken over Amerikaanse spot ETF’s.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie