Simon Bosch Simon Bosch
3 min. leestijd

Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht

Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht

Foto: Tpt/Shutterstock

Afgelopen mei keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht verschillende aanvragen voor op ethereum (ETH) gebaseerde spot-ETF’s goed. De markt hoopt dat dit voor prijsstijgingen zal zorgen. Een prominente fondsmanager denkt van wel, de koers zou zelfs nieuwe recordhoogtes kunnen bereiken.

Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen

ETH spot-ETF’s om de hoek

De SEC keurde begin dit jaar 11 verschillende spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goed. Waar deze fondsen al een dag na hun goedkeuring verhandelbaar waren, loopt het voor de ethereum-fondsen iets anders. Na de goedkeuring in mei overlegt de beleidsmaker nog steeds met de verschillende aanvragers om de puntjes op de i te zetten. Toch komen de introducties inmiddels enorm dichtbij, waardoor de markt vol ongeduld wacht op de grote dag.

De nieuwe beursfondsen voor bitcoin waren letterlijk direct een enorm succes; ze zorgden voor miljarden aan nieuw geld. Twee spot-ETF’s waren zelfs de best presterende fondsen van dit jaar. IBIT, het fonds van BlackRock-dochterbedrijf iShares, was zelfs sneller dan welk fonds ooit met 10 miljard Amerikaanse dollar onder beheer.

Volgens een recent rapport van CoinShares zijn alle bitcoin-fondsen bij elkaar sinds begin dit jaar met bijna 16 miljard dollar gegroeid. Dat is inclusief alle niet-spot-ETF’s én Grayscales GBTC – laatstgenoemde is juist gigantisch gekrompen.

Advertentie

Gaat de ethereum koers net zo hard stijgen?

Tom Dunleavy, manager bij het crypto-investeringsfonds MV Global, sprak met Cointelegraph over de mogelijke gevolgen van de nieuwe fondsen. Hij denkt dat ethereum-ETF’s na de goedkeuring van de spot-ETF’s tot zo’n 10 miljard dollar aan nieuw kapitaal zullen ontvangen. Daarmee bedoelt hij dus alle ETF’s bij elkaar. De spot-ETF’s in het speciaal zouden nog harder kunnen groeien, net zoals het geval was bij de bitcoin-ETF’s.

We zagen 15 miljard dollar aan toestromen voor bitcoin. Ik denk dat we 5 tot 10 miljard dollar voor [de ethereum-fondsen] zullen zien. Ik verwacht een erg positieve gevolgen voor de koers, en dat we tegen het begin van het vierde kwartaal nieuwe prijsrecords zullen zien,” verklaarde Dunleavy.

Hij denkt dat de fondsen per maand met 1 miljard dollar zullen groeien, nadat ze geïntroduceerd zijn. Dat betekent dat de mijlpaal van 10 miljard dollar in de loop van volgend jaar behaald zou kunnen zijn.

Verder is hij het niet eens met het idee dat er een gebrek aan een duidelijk narratief voor ethereum is. “Zie het als een technologieaandeel, de App Store van crypto, of als een internetobligatie. Dat is veel duidelijker voor financieel adviseurs dan ‘digitaal goud’.” Een specifiek koersdoel noemt de topman niet. Op het moment van schrijven hangt de ethereum koers rond de 3.100 dollar. Als de koers inderdaad stijgt naar nieuwe recordhoogtes, dan moet deze nog met minimaal 58% stijgen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Advertentie