Roy van Krieken Roy van Krieken
2 min. leestijd

Ethereum ETF’s presteren slecht; tijd om terug te keren naar bitcoin?

Ethereum-ETH

Foto: NESPIX/Shutterstock

Crypto-analisten kijken al een tijdje vol verwachting uit naar de lancering van de Ethereum (ETH) future exchange-traded funds (ETF’s). Maar nu deze fondsen gelanceerd zijn, vragen sommigen zich af of het enthousiasme wel terecht was. De prestaties van de ETF’s vallen namelijk behoorlijk tegen.

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen

Analisten adviseren: “Keer terug naar BTC”

Analisten van groot crypto analyse-bureau K33, Anders Helseth en Vetle Lunde, waren duidelijk in een recent marktrapport: het is tijd om ethereum even te laten voor wat het is en terug te keren naar bitcoin (BTC). De handelsvolumes van de nieuwe Ether futures ETF’s bleven namelijk ver achter bij de verwachtingen. Op hun eerste handelsdag vertegenwoordigden ze slechts 0,2% van wat de allereerste Bitcoin futures ETF in oktober 2021 opbracht op diens eerste handelsdag.

De lancering van negen Ethereum futures ETF’s deze week heeft veel speculanten die er al meer dan een jaar naar uitkeken dus flink teleurgesteld. Deze ETF’s, gelanceerd door investeringsmaatschappijen als ProShares, VanEck en Bitwise, trokken bij hun introductie op 2 oktober slechts iets minder dan $2 miljoen aan, veel minder dan gehoopt, dat meldt Bloomberg.

Hoewel niet veel analisten en beleggers verwachtte dat de Ether futures ETF’s de bitcoin futures ETF’s in handelsvolume zouden evenaren, kwam de daadwerkelijke prestatie toch als een teleurstelling. Het zorgde er zelfs voor dat Lunde zijn eerdere advies aan beleggers om de allocatie in ETH te verhogen introk.

Advertisement

Geen grote institutionele trek in ETH

Vetle Lunde benadrukte dat de lancering van de ether futures beursfondsen een belangrijke les levert. Namelijk: “Gemakkelijkere toegang tot crypto-investeringen voor traditionele beleggers zal alleen koopdruk creëren als er significante, nog niet bevredigde vraag bestaat.” Volgens hem is dit op dit moment niet het geval voor ethereum.

Echter, bitcoin heeft potentieel juist een goedgekeurde spot ETF in het vooruitzicht, evenals de langverwachte halving, die gepland staat voor medio april 2024. Hieruit concludeerde Lunde: “De zwaartekracht in crypto ligt voorlopig bij BTC, met een veelbelovende horizon in het verschiet, wat nog steeds pleit voor agressieve accumulatie.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie