Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie

Foto: Lubo Ivanko / Shutterstock.com

De ethereum (ETH) Spot exchange traded funds (ETF’s) lijken om de hoek. De verwachting is dat, net als bij de bitcoin (BTC) ETF’s in januari, er aanzienlijke instromen zullen plaatsvinden. Volgens de bank Citibank kan dit zelfs oplopen van $4,7 miljard tot $5,4 miljard.

Mocht de voorspelling van Citibank uitkomen zou dit een instroom zijn van 30%-35% van dat van de bitcoin fondsen. Deze zag sinds januari een totale netto-instroom van meer dan $15 miljard, onder andere gedreven door institutionele beleggers.

Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen
Ethereum status in kwestie doordat ETH aanbod blijft toenemen

Kritische geluiden over ETH ETF’s

Hoewel veel investeerders optimistisch zijn, zijn er ook kritische geluiden te horen. Het is onzeker of de ETH fondsen daadwerkelijk de miljarden aan instroom zullen aantrekken zoals door Citibank voorspeld. Er zijn namelijk diverse zorgwekkende factoren die de instroom kunnen beperken. Ten eerste hadden de bitcoin ETF’s het voordeel dat ze de eerste waren. Ze hebben sinds hun lancering gigantische hoeveelheden instromen van kapitaal gezien. De institutionele markt is mogelijk daardoor al verzadigd.

De ethereum fondsen bieden ook geen staking opties aan, wat normaal gesproken een aantrekkelijk voordeel is bij het daadwerkelijk bezitten van de digitale munt. Investeerders kunnen jaarlijks tot ongeveer 5% rendement verdienen op hun gestakte tokens, inkomsten die ETF bezitters zullen mislopen. Ten slotte wordt er ook over gesproken dat veel beleggers bitcoin en ethereum als vergelijkbare investeringen zien. Dit zou kunnen betekenen dat veel beleggers hun portfolio al hebben gevuld met BTC fondsen en niet bereid zijn deze verder aan te vullen met ethereum ETF’s.

Lancering ethereum ETF nabij

De SEC heeft afgelopen dinsdag de definitieve S-1-indieningen ontvangen van alle vermogensbeheerders die een aanvraag hebben ingediend. Hoewel er nog steeds geen officiële goedkeuring is vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), hinten de laatste geruchten op een lancering van de fondsen aankomende dinsdag, op 23 juli.

De overheidsinstantie heeft naar verluidt voorlopige goedkeuring verleend aan drie vermogensbeheerders: BlackRock, Franklin Templeton en VanEck. De verwachting is dat alle acht spot ETFs gelijktijdig worden gelanceerd, vergelijkbaar met de aanpak voor spot bitcoin fondsen. Andere partijen, zoals Fidelity, ARK 21Shares, Grayscale, Bitwise en Invesco Galaxy, wachten nog op goedkeuring.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie