Timo Bult Timo Bult
23/06/2024 19:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2024 18:44

Ethereum ETF’s nabij met nóg een miljoeneninjectie van finance-reus

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF's nabij met nóg een miljoeneninjectie van finance-reus

Foto: Trong Nguyen/Shutterstock

De race naar de lancering van de eerste Amerikaanse spot Ethereum (ETH) beursfondsen (ETF’s) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Vermogensbeheerder Fidelity heeft in een recente indiening een ‘seed-investering’ van 4,7 miljoen dollar bekendgemaakt voor zijn aanstaande ethereum beursfonds.

Drie redenen waarom ethereum binnenkort weer sterk kan stijgen
Drie redenen waarom ethereum binnenkort weer sterk kan stijgen

Fidelity dochteronderneming koopt aandelen in ethereumfonds

FMR Capital, Inc., een dochteronderneming van Fidelity, heeft deze maand 125.000 aandelen gekocht voor ongeveer 37 dollar per stuk. Met de opbrengst van deze verkoop heeft het fonds vervolgens 1.250 ether aangekocht. Deze transactie laat zien dat Fidelity serieus inzet op de potentie van ethereum als investeringsinstrument en dat de lancering toch echt heel dichtbij komt. De investering van in totaal 4,7 miljoen dollar had geen merkbaar effect op de ethereum koers.

Opmerkelijk is dat Fidelity heeft bevestigd niet deel te zullen nemen aan ETH staking. Staking is een proces waarbij crypto worden vastgezet om deel te nemen aan het netwerk waarbij deelnemers beloningen ontvangen. Door af te zien van staking, kiest Fidelity voor een meer conservatieve benadering die mogelijk beter past bij de verwachtingen van traditionele beleggers. Ook was het afzien van staken waarschijnlijk een belangrijke vereiste om het fonds goedgekeurd te krijgen.

De ontwikkelingen rond de Ethereum ETF’s volgens elkaar in rap tempo op. De afgelopen tijd komen ze weer veelvuldig voorbij in het ethereum nieuws. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs namelijk een regelwijziging goedgekeurd voor de notering en handel van acht spot Ethereum ETF’s, waarmee de toezichthouder de fondsen heeft goedgekeurd Dit opent de deur voor meer spelers op de markt waarmee na Bitcoin (BTC) nu ook Ethereum zijn eigen fondsen krijgt.

Verwachtte lanceerdatum ETH beursfondsen

Andere vermogensbeheerders zijn ook actief. Zo heeft Bitwise zijn aanvraag bijgewerkt en een potentiële investering van 100 miljoen dollar door Pantera Capital Management LP bekendgemaakt. Hashdex, een andere aanvrager, heeft aangekondigd dat zijn ETF zal beleggen in zowel spot Ethereum als futures.

Eric Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, verwacht dat meer vermogensbeheerders hun aanvragen zullen bijwerken. Daarbij deelt hij ook een verwachting voor de uiteindelijke lanceerdatum van de fondsen:

“We zullen vandaag [21 juni, red.] een hoop aangepaste S-1’s zien, waarschijnlijk later in de middag. Dan is het aan de SEC om uitgevers te informeren over eventuele laatste wijzigingen en effectiviteit (oftewel definitieve goedkeuring). We houden vast aan 2 juli als onze over/under voor de lanceringsdatum van eth ETF’s.”

Een spot Ethereum ETF, of Exchange-Traded Fund, is een beleggingsfonds dat direct in ethereum investeert en op de beurs wordt verhandeld. Anders dan bij futures-gebaseerde ETF’s, die afgeleide producten gebruiken, kopen spot ETF’s daadwerkelijk de onderliggende cryptocurrency aan.

Dit biedt beleggers een manier om indirect in ethereum te investeren zonder zelf de complexiteit van het kopen, opslaan en beveiligen van crypto te hoeven beheren. Spot ETF’s worden gezien als een belangrijke stap in het toegankelijk maken van crypto-investeringen voor een breder publiek en institutionele beleggers.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie