Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
30/05/2024 21:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2024 19:06

Ethereum ETF’s kunnen in juni gelanceerd worden

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s kunnen in juni gelanceerd worden

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De goedkeuring van de ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) zorgt voor veel enthousiasme binnen de crypto wereld. De lancering van het fonds moet nog plaatsvinden, wat de sluizen kan openen voor institutionele beleggers.

Er worden stappen gezet, zo heeft BlackRock op 29 mei een belangrijke update aangebracht in zijn S-1 formulier voor de iShares Ethereum Trust, dat verhandeld zal worden onder het ticket “ETHA.”

De aanpassingen volgen op de goedkeuring van zijn 19b-4-aanvraag door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die beide noodzakelijk zijn voor de ETF om te lanceren.

‘Grote kans dat ethereum ETF’s slechter presteren dan bitcoin’
'Grote kans dat ethereum ETF's slechter presteren dan bitcoin'

Juni een reële mogelijkheid

Wanneer de ETH fondsen live gaan is nog maar de vraag. Mogelijk komen ze wel sneller dan verwacht. Zo denken de ETF analisten Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg dat de lancering van de ETF’s tegen eind juni een reële mogelijkheid is. 

De analisten verwachten over het algemeen dat de introductie van deze ETF’s de ethereum koers naar nieuwe hoogtes kan brengen, mede door speculaties dat Wall Street het zal gebruiken als een investering in de groei van Web3.

Op dezelfde dag als BlackRock’s indiening, trok de vermogensbeheerder Hashdex zich opvallend genoeg terug. Daarmee doet de partij niet meer mee in de ethereum ETF race, ondanks eerdere goedkeuring door de SEC. De partij behoudt wel zijn eigen bitcoin (BTC) Spot ETF die onder de ticker “DEFI” handelt. 

Advertentie

BlackRock investeert in eigen ETF

Terwijl BlackRock in de weer is met de lancering van zijn ethereum fonds, behaalt zijn bitcoin ETF veel succes. Zo werd het onlangs de grootste onder alle bitcoin fondsen in Amerika met een totaal bezit van $20 miljard. 

Wat opviel is dat de vermogensbeheerder daarbij ook zelf investeringen heeft gedaan in zijn eigen ETF. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben twee van BlackRock’s fondsen, het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) en het Strategic Global Bond Fund (MAWIX), samen namelijk meer dan $4 miljoen geïnvesteerd in de iShares Bitcoin Trust (IBIT).

De investeringen werden openbaar gemaakt door de SEC. Ondanks deze forse bedragen, vertegenwoordigen ze slechts een klein deel van de totale activa van de betrokken fondsen. BSIXX en MAWIX zijn namelijk respectievelijk $37,4 miljard en $776,4 miljoen waard.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak
Populaire ethereum wallet aangeklaagd, nieuwe grote crypto-rechtszaak
Ethereum's Vitalik Buterin waarschuwt voor fusie van AI en crypto
Ethereum-oprichter slaat alarm: ‘cryptoregulatie is nu een ramp’
Gaan de ethereum ETF's bitcoin achterna? Miljoenen in beweging
Gaan de ethereum ETF’s bitcoin achterna? Miljoenen in beweging
Advertentie