Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Ethereum ETF’s kunnen bitcoin koers omlaag drukken, analist bezorgd

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s kunnen bitcoin koers omlaag drukken, analist bezorgd

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft deze week een grote mijlpaal bereikt met de lancering van zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Voor nu overheerst echter een negatief gevoel aangezien de fondsen de afgelopen twee dagen een uitstroom van bijna $300 miljoen hebben gezien. Bitcoin (BTC) analist Charles Edwarts denkt dat de ethereum-fondsen mogelijk te vroeg zijn gelanceerd, en zelfs een bedreiging kunnen vormen voor de bitcoin koers.

Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, ‘bodem nadert’
Enorme hoeveelheden ethereum ingekocht, 'bodem nadert'

ETH-fondsen te vroeg gelanceerd?

Er heerst veel negatief sentiment momenteel rondom de kersverse Amerikaanse ethereum ETF’s. Hoewel het debuut sterk verliep met iets meer dan $100 miljoen aan netto-instroom, hebben de ETF’s zowel op woensdag als donderdag een grote tegenslag ervaren. Woensdag stroomde er $152,4 miljoen uit de fondsen, gevolgd door een netto-uitstroom van $152,4 miljoen een dag later.

Terwijl veel analisten optimistisch blijven voor een ommekeer in de geldstromen, ziet Charles Edwarts, de oprichter van Capriole Investments, het somber in. Naar zijn mening zou de cryptomarkt beter af zijn met uitsluitend de lancering van bitcoin ETF’s dit jaar. Volgens hem zullen de nieuwe ethereum-fondsen beleggers alleen maar afleiden die geïnvesteerd hebben in bitcoin.

“De huidige BTC ETF-houders op institutioneel niveau denken waarschijnlijk dat ze hun portfolio een beetje moeten diversifiëren en de ETH ETF moeten kopen. Zonder nieuwe instromen in de hele markt, creëert dit verkoopdruk op bitcoin,” betoogde Edwards.

Advertisement

Analisten hoopvol voor ethereum koers

Op de korte termijn ziet Edwarts geen sterke redenen waarom de ethereum koers flink zou stijgen. Andere analisten denken dat het sentiment er over enkele weken heel anders voor zou kunnen staan, net zoals bij de lancering van de bitcoin ETF’s het geval was.

Gisteren kon je nog lezen over Markus Thielen, de oprichter van analyse-platform 10x Research, die concludeerde dat de ethereum ETF-lancering een ‘sell the news’ fenomeen is gebleken. Bij de introductie van bitcoin ETF’s was dit ook het geval. Na zo’n twee weken aan neergaande prijsactie en tegenvallende ETF-resultaten was er een heuse ommekeer. Nu biedt dit natuurlijk geen garantie dat dit wederom staat te gebeuren, maar het is een interessante vergelijking.

Ook crypto-analist Croissant anticipeert op een soortgelijke scenario als na de introductie van de Amerikaanse bitcoin-fondsen, zo liet hij gisteren zijn meer dan 100.000 X-volgers weten. Mocht de ethereum koers eenzelfde pad bewandelen als bitcoin, zou het over twee maanden op een nieuw record van boven de $6.500 kunnen staan.

Hoewel de ethereum koers vandaag met meer dan 2% in de plus staat, bevindt het zich nog altijd meer dan 8% lager dan het moment waarop de ETF’s in het leven werden geroepen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie