Tim Kamp Tim Kamp
27/06/2024 15:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2024 11:50

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025

Foto: sdx15/Shutterstock

De wereld van crypto staat op het punt een belangrijke verschuiving te ondergaan met de introductie van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Matt Hougan, Chief Investment Officer (CIO) van Bitwise, is louter positief tegenover deze financiële producten. Hij denkt dat tegen het eind van 2025 de ETF’s maar liefst $15 miljard aan investeringen kunnen aantrekken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Miljarden instroom verwacht bij Ethereum ETF

Hougan voorspelt een aanzienlijke instroom in de ether ETF’s binnen de eerste maanden van handel. Het beleggingsfonds wort volgens insiders volgende week donderdag gelanceerd.

“Ethereum ETP’s zullen $15 miljard aan nettostromen aantrekken in hun eerste 18 maanden op de markt,” verklaarde Hougan in een analyse in een X-post.

En dat roept de CIO niet zomaar. Zijn analyse is gebaseerd op gegevens van de marktkapitalisatie van bitcoin (BTC) en de bijbehorende beursproducten. Ook houdt hij rekening met de conversie van de bestaande Grayscale Ethereum Trust (ETHE). Tot slot neemt hij in zijn analyse mee dat er mogelijk fondsen worden overgezet van de bitcoin ETF’s naar de ether-producten.

In zijn thread op X laat hij het volgende weten:

“Afgezien van andere informatie, verwacht ik dat beleggers ongeveer in lijn met hun marktkapitalisaties zullen toewijzen aan bitcoin en ethereum ETPs: BTC: $1,266 miljard (74% van de markt) en ETH: $432 miljard (26% van de markt).”

Advertentie

Hougan verwacht $100 miljard bij Ether ETF’s

Volgens Hougan kunnen deze voordelen leiden tot aanzienlijke kapitaalinstromen. Deze optimistische prognose is gebaseerd op de veronderstelling dat de goedkeuring van dergelijke ETF’s door regelgevende instanties zonder al te veel hindernissen zal verlopen.

“Amerikaanse beleggers hebben $56 miljard geïnvesteerd in spot Bitcoin ETP’s,” legde hij uit. Hougan verwacht dat dit cijfer zeker zal verdubbelen richting het einde van volgend jaar. Dit heeft echter wel te maken met de platformen waarop de beleggingsfondsen te verhandelen zijn. Zo is de $100 miljard alleen te behalen “als deze ETF’s volwassen worden en worden goedgekeurd op platforms zoals Morgan Stanley”.

Om deze voorspellingen te ondersteunen komt de directeur investeringen bij Bitwise met een vergelijking. Zo kijkt hij naar de internationale ETF-markten over de grens. In Canada en Europa is een vergelijkbare verdeling van de Exchange-Traded Products (ETP’s). De bitcoin ETP’s zijn namelijk goed voor 78 procent van het totale beheerde vermogen. De ethereum ETP’s bedragen circa 22 procent van het totaal.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie