Kevin Schijven Kevin Schijven
3 min. leestijd

Ethereum-ETF’s komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-ETF's komen er eindelijk aan: CBOE onthult lanceerdatum

Foto: Kate Scott/Shutterstock

In mei werden eindelijk de langverwachte ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s) goedgekeurd in de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot de goedkeuring van de bitcoin (BTC) ETF’s, leidde het ditmaal echter niet direct tot de lancering van de ETF’s.

De markt speculeerde wekenlang wanneer de beursgenoteerde fondsen daadwerkelijk zouden lanceren. De lanceerdatum is nu eindelijk bevestigd door de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?
Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?

5 ethereum-ETF’s lanceren dinsdag op CBOE

Vijf van de aangevraagde ethereum-ETF’s zullen komende week lanceren op een van de grootste beurzen ter wereld: CBOE.

Kort voor het weekend bevestigde CBOE dat de lancering plaatsvindt op 23 juli. Dat is precies twee maanden na de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvragen had goedgekeurd.

Het gaat om de volgende vijf spot ethereum-ETF’s die aanstaande dinsdag op CBOE lanceren: 21Shares Core Ethereum ETF, Fidelity Ethereum Fund, Invesco Galaxy Ethereum ETF, VanEck Ethereum ETF, en Franklin Ethereum ETF.

Advertisement

Wanneer lanceren de andere ethereum-ETF’s?

Naast deze vijf ETF’s, lanceren er ook nog drie fondsen op de New York Stock Exchange. Dat zijn Grayscale Ethereum Trust, Grayscale Ethereum Mini Trust en Bitwise Ethereum ETF. Tot slot hebben we nog de iShares Ethereum Trust van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Dit fonds zal lanceren op Nasdaq.

Hoewel de lanceerdata van deze laatstgenoemde ETF’s nog niet zijn bevestigd, lijkt de kans groot dat dit ook op 23 juli zal gebeuren.

De concurrentie is namelijk hoog onder de ETF’s. De meeste fondsbeheerders hebben de kosten aanzienlijk verlaagd voor de eerste maanden in een poging de race te winnen.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin ontkent ETH verkoop voor winst
Ethereum oprichter Vitalik Buterin ontkent ETH verkoop voor winst

Kan ethereum het spoor van bitcoin volgen?

De hype is groot omtrent de ETF’s. Ze kunnen namelijk de deuren openen voor een gigantische groep beleggers, zowel institutionele investeerders als particuliere investeerders die liever zelf geen crypto bewaren.

De bitcoin-ETF’s hebben al uitzonderlijk sterk gepresteerd sinds hun lancering in januari. In minder dan zes maanden hebben ze een recordbedrag van maar liefst $17 miljard opgehaald.

Desondanks is het spannend hoe de ethereum koers zal reageren op de lancering van de ETF’s. De bitcoin koers begon sterk te stijgen in aanloop naar de lancering van de BTC-ETF’s, maar maakte juist kort na de lancering een flinke dip. Daarna begon bitcoin weer hard te stijgen en vestigde enkele weken later zelfs zijn all-time high van $73.750. Kan de ethereum koers een dergelijke route volgen met zijn ETF’s?

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie