Roan Egberts Roan Egberts
3 min. leestijd

Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?

Foto: Ms. Li/Shutterstock

De lancering van de ethereum Spot Exchange Traded Funds (ETF’s) is bijna werkelijkheid.  Nog een paar dagen en dan is het zover dat vermogensbeheerders BlackRock, Franklin Templeton en VanEck hun ETF’s mogen lanceren. 

Volgens Matt Hougan, verantwoordelijk voor het beleggings- en strategieënbeleid binnen Bitwise, zijn er drie redenen waarom de prijs van ethereum (ETH) meer impact zal hebben door de ethereum ETF’s dan de prijs van bitcoin (BTC) met de bitcoin ETF’s.

Ethereum koers steeg ooit x6 toen dit opvallende nieuws uitkwam
Ethereum koers steeg ooit x6 toen dit opvallende nieuws uitkwam

Onrust in de eerste weken van lancering

Volgens Hougan zullen ethereum ETF’s een moeilijke start hebben. ‘De eerste paar weken kunnen onrustig zijn, omdat er geld kan wegstromen uit de $11 miljard Grayscale Ethereum Trust (ETHE) nadat deze is omgezet in een Exchange-Traded Product (ETP).

Dit betekent dat investeerders hun geld uit dit specifieke fonds kunnen halen, wat leidt tot volatiliteit. De reden hiervoor is dat het fonds van structuur veranderd is. Desondanks verwacht Hougan aan het einde van het jaar nieuwe all-time highs van ethereum.

Advertisement

Drie redenen voor grote impact op prijs

De eerste reden die Hougan geeft gaat over de inflatie van ethereum die effectief nul is. Dit betekent dat de hoeveelheid nieuwe ethereum dat, dagelijks wordt gecreëerd, relatief klein is in vergelijking met het brede gebruik van Ethereum platforms en toepassingen. Doordat de groei van het totale aanbod laag blijft, kan het helpen om de waarde van ethereum stabiel te houden.

De tweede reden is het vergelijk met bitcoin-miners die gedwongen worden om bitcoin te verkopen om hun activiteiten te kunnen uitvoeren. Miners hebben grote energiekosten door de computerchips die veel energie vereisen. Daarentegen hebben degenen die ethereum inzetten geen grote directe kosten.

De laatste reden is dat ongeveer een derde van alle ethereum is gestaked en voor een bepaalde tijd vaststaat. Het zou gaan om 28 procent van de totale hoeveelheid ethereum. Hougan geeft aan dat het betekent dat deze effectief op de markt zijn, dus een snelle verkoop valt niet te verwachten.

Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek

Prijsvoorspelling Hougan $5.000

Daarnaast heeft Hougan ook een prijsvoorspelling gedaan over de toekomstige prijs van ethereum. Hij voorspelt tegen het einde van 2024 een prijs boven de $5.000. Dat zou een stijging, ten opzichte van de huidige prijs, van 47 procent zijn. 

Een enorme stijging dus, maar volgens Hougan kan de instroom de marktverwachtingen overtreffen. ‘Als de stromen sterker zijn dan veel marktcommentatoren verwachten, zou de prijs nog veel hoger kunnen zijn’. Terwijl Hougan optimistisch is, verwachten futureshandelaren een daling. Een stijging van 10 procent zou $1,31 miljard aan short liquidaties wegnemen. Een daling van 10 procent zou $544,39 miljoen aan longposities wegnemen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie