Dylan Laat Dylan Laat
3 min. leestijd

‘Ethereum ETF’s gaan aan het einde van deze week knallen’

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Ethereum ETF's gaan aan het einde van deze week knallen'

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De grote uitstroom van Grayscale’s recent omgezette ethereum ETF, genaamd het Grayscale Ethereum Trust (ETHE),  zal waarschijnlijk aan het einde van deze week afnemen. Dat voorspelt analist Mads Eberhardt van Steno Research. Deze voorspelling kan leiden tot een stijging van de prijs van ethereum (ETH).

Eberhardt deelde op 30 juli op X dat de massale uitstroom uit de ETHE waarschijnlijk deze week zal stoppen. Dit volgt na vier dagen van uitstromen bij de Ether ETF’s, met een totaal netto verlies van van 440 miljoen dollar. Sinds de conversie van de ETHE op 24 juli, heeft de ETF meer dan 1,7 miljard dollar aan uitstromen gezien, wat neerkomt op bijna 18% van de 9,2 miljard dollar die oorspronkelijk in de ETHE zat.

Ethereum beschuldigd van ‘onzin uitgaven’, oprichter geeft opheldering
Ethereum beschuldigd van 'onzin uitgaven', oprichter geeft opheldering

Ethereum ETF’s doen het goed, maar ETHE werkt tegen

Ondanks deze uitstromen blijft de rest van de markt positief. Zo zag BlackRock’s iShares Ethereum Trust (ETHA) de grootste instroom met 500 miljoen dollar, gevolgd door de Bitwise Ethereum ETF (ETHW) met 276 miljoen dollar en de Fidelity Ethereum Fund (FETH) met 244 miljoen dollar.

De uitstromen uit Ether ETF’s hebben de afgelopen vier dagen verhinderd dat er netto instroom was, ondanks positieve stroomcijfers bij de andere acht ETH ETF’s. Echter, Eberhardt beschouwt de sterke vroege uitstromen als een positief signaal voor de korte termijn. Hij verwijst naar de Grayscale Bitcoin ETF, waar de uitstroom significant afnam na de elfde handelsdag.

“De uitstroom uit de Grayscale Ethereum ETF is relatief gezien veel hoger dan de waarde van de beheerde activa (AUM). We verwachten dat de piekuitstroom deze week zal plaatsvinden,” verklaarde Eberhardt. Hij suggereert dat na het bereiken van de piek, de markt zich zou kunnen herstellen.

Advertentie

Vergelijking met bitcoin ETF’s

Handelaar Evanss6 steunde deze visie met een vergelijking van de lanceringen van spot bitcoin (BTC) ETF’s en Ether ETF’s. Hij wees erop dat de uitstromen uit Bitcoin ETF’s op de zevende handelsdag hun dieptepunt bereikten, waarna Bitcoin met ongeveer 92% steeg in de 50 dagen erna. De uitstroom uit de Grayscale Ether ETF ging echter veel sneller, met al 17,3% in slechts vier dagen, met een minder diepe terugval in de prijs van ETH in vergelijking met BTC op dat moment.

Ondertussen gaf Samara Cohen, BlackRock’s investeringshoofd voor ETF en indexinvesteringen, aan dat er sterke vraag is naar ETH-exposure van institutionele beleggers. Ze verwacht dat crypto-gebaseerde ETF’s tegen eind 2024 hun weg zullen vinden naar “modelportefeuilles”.

“Beleggers willen echt hun ETH-exposure, vooral als ze dit willen gebruiken in de context van een bredere portefeuille binnen een ecosysteem waarin ze vertrouwen hebben,” zei Cohen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Dylan Laat

Dylan Laat is sinds augustus 2020 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in informatietechnologie en financiën, en sinds 2019 actief in de cryptowereld, specialiseert hij zich in decentralisatie en crypto nieuws. Dylan begon samen met zijn vader met investeren in cryptocurrency en brengt nu zijn expertise en passie over naar een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum ETF’s kunnen bitcoin koers omlaag drukken, analist bezorgd
Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?
Advertentie