Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Ethereum ETF’s dagen verwijderd van lancering: Koers klaar voor sprong?

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum gaat bitcoin overtreffen na ETF-lancering, volgens onderzoekers

Foto: Nijat Nasibli/Shutterstock

De lancering van de ethereum (ETH) Spot exchange traded funds (ETFs) lijkt nu erg dichtbij te komen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft naar verluidt voorlopige goedkeuring verleend aan ten minste drie vermogensbeheerders voor hun ETF aanvragen, namelijk BlackRock, Franklin Templeton en VanEck.

De werwachting is dat alle acht Spot ETFs tegelijkertijd zullen worden gelanceerd, vergelijkbaar met hoe de SEC omging met de Spot bitcoin (BTC) ETFs. Onder de partijen die nog wachten op goedkeuring vallen Fidelity, ARK 21Shares, Grayscale, Bitwise en Invesco Galaxy. Als ze worden goedgekeurd, zullen de spot ETFs worden genoteerd aan de Nasdaq, de New York Stock Exchange en de Chicago Board Options Exchange.

Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk
Sony zet stap naar Ethereum met nieuw eigen netwerk

Gelijktijdige lancering van ETH ETF’s?

De overheidsinstantie heeft de overige vermogensbeheerders instructies gegeven om hun definitieve S-1 indieningen voor 16 juli in te dienen, inclusief de vermelding van de kosten verbonden aan hun fondsen.

De officiële goedkeuring van de S-1’s door de SEC wordt verwacht na sluiting van de handelsuren op maandag, wat betekent dat ethereum ETFs officieel kunnen beginnen met handelen op dinsdag 23 juli.

Koersverwachtingen ethereum

De crypto markt kijkt vol verwachting uit naar de komst van de acht ethereum fondsen.

De chief investment officer van crypto exchange Bitwise, Matt Hougan, verwacht dat de spot ETFs in de eerste 18 maanden van de handel tot $15 miljard aan instromen kunnen aantrekken.Veel investeerders hopen dat de digitale munt met de nieuwe instromen een nieuwe all-time high (ATH) kan bereiken. Dit bereikte het project voor het laatst in november 2021, toen het een recordbedrag van meer dan $4.800 behaalde. Met de huidige koers van $3.400 zou dit een stijging betekenen van meer dan 41%.

Rust op Ethereum blockchain

Ondertussen is het opvallend rustig op de blockchain van Ethereum. Zo zijn de transactiekosten gedaald naar het laagste niveau sinds mei. Volgens analist Woominky duidt dit op een mogelijke ‘stilte voor de storm’, voorafgaand aan de goedkeuring van de ETFs. De recente daling in transactiekosten is te danken aan de succesvolle Dencun-upgrades, die het netwerk efficiënter hebben gemaakt. Hoewel de kosten zijn gedaald, biedt dit gebruikers voordelen zonder de koers negatief te beïnvloeden.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie