Ivo Melchers Ivo Melchers
29/06/2024 08:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2024 17:21

Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers

Foto: Trismegist san/Shutterstock

Het aftellen tot de lancering van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten is begonnen. Hoogstwaarschijnlijk zullen de fondsen namelijk volgende week hun langverwachte debuut op de Amerikaanse beurzen maken.

Ethereum gaat hiermee bitcoin (BTC) achterna als de tweede crypto met zijn eigen Amerikaanse spot ETF’s. In hoeverre ethereum net als bitcoin een succesvolle lancering tegemoet gaat is nog maar de vraag, maar onderzoeksbureau Steno Research heeft grote verwachtingen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$15-$20 miljard instroom naar ETH-fondsen

Vijf weken geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) acht ethereum ETF-aanvragen goed. Specifiek werden de zogeheten 19b-4 aanvragen goedgekeurd. Hoewel dit een cruciale stap markeert in het proces tot lancering, dient er ook overeenstemming bereikt te worden over de S-1 registratieverklaringen.

Dit proces lijkt zich nu in zijn eindfase te bevinden; volgens insiders kan volgende week donderdag definitief groen licht gegeven worden.

Nu de beursintrede akelig dichtbij is, neemt de spanning in het cryptoland toe voor de aanstaande geldstromen richting de fondsen. Steno Research heeft gisteren in een rapport de verwachting gedeeld dat ethereum net als bitcoin een succesvolle lancering tegemoet zal gaan.

Het onderzoeksbureau voorspelt een netto-instroom tussen de $15 en $20 miljard in het eerste jaar, wat een gigantisch succes zou markeren voor een debuutjaar op de beurzen. Ter vergelijking: de bitcoin spot ETF’s hebben sinds hun lancering in januari een netto-instroom van meer dan $14 miljard gezien.

Wat dat betreft zouden de ethereum-fondsen dus nog wel enigszins achterblijven met de fenomenale resultaten van bitcoin. Aangezien de marktkapitalisatie van bitcoin een stuk hoger ligt, zou dit echter volkomen normaal zijn.

De bitcoin koers is sinds de komst van de ETF’s flink omhoog geschoten en Steno Research denkt dat ethereum een soortgelijk pad zal bewandelen. In het rapport schrijft senior-analist Mads Eberhardt dat het bureau een ethereum koers van ten minste $6.500 verwacht later dit jaar.

Advertentie

Ethereum ETF-verwachtingen

Het Ethereum nieuws stroomt de laatste dagen vol met verwachtingen over de ETF-lancering. Zo kon je gisteren nog lezen over Galaxy Research die een kapitaalinstroom van $5 miljard voorspelt voor de eerste vijf maanden na de lancering.

Een dag eerder deelde Matt Hougan, de Chief Investment Officer (CIO) van Bitwise, bovendien zijn verwachting dat de fondsen tegen het eind van 2025 $15 miljard aan investeringen kunnen aantrekken.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Vier redenen waarom de crypto koersen zijn gecrasht volgens analist
Bitcoin koers in gevaar: verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie