Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Ethereum ETF’s breken negatieve trend, miljoenen stromen binnen

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF's breken negatieve trend, miljoenen stromen binnen

Foto: Vintage Tone/Shutterstock

De Amerikaanse ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor het eerst sinds hun debuutdag een netto-instroom gezien. Na vier teleurstellende handelsdagen waarin meer dan een half miljard dollar uit de fondsen is gestroomd, biedt het recente positieve resultaat veel hoop. Het is echter nog te vroeg om te spreken van een trendommekeer.

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen

ETH-fondsen halen tientallen miljoenen dollars binnen

Uit data van Farside Investors blijkt dat de vorige week gelanceerde ethereum-fondsen gisteren gezamenlijk een totaal van $33,7 miljoen hebben opgehaald. Het is het eerste positieve resultaat sinds vorige week dinsdag, toen de fondsen de Amerikaanse beurzen betraden. Die dag werd een groot succes geboekt met iets meer dan $100 miljoen aan netto-instroom.

Na de allereerste dag  zijn de geldstromen volledig de andere kant opgeslagen, en is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Gemiddeld stroomde er de rest van de week zo’n $150 per dag uit de fondsen.

Ook de huidige week startte wederom met een forse uitstroom van bijna $100 miljoen, maar dit markeert een grote daling ten opzichte van de cijfers van vorige week. Met de instroom van gisteren hebben de fondsen wederom een grote stap gezet in de goede richting gezet.

Zoals bijna iedere handelsdag het geval is, haalde BlackRock gisteren het meeste kapitaal binnen. Zijn ETHA-fonds heeft een opvallende sterke dag neergezet met een netto-instroom van $118 miljoen, wat het beste resultaat markeert sinds de allereerste handelsdag. Fidelity komt met een instroom van $16,4 miljoen op een tweede plek, maar het was het slechtste resultaat tot dusver voor de vermogensgigant.

Advertentie

Grayscale’s ETHE-uitstroom keldert

Naast BlackRock springt het resultaat bij Grayscale’s recent geconverteerde ETHE-fonds direct in het oog. Het fonds is al sinds 2019 verhandelbaar maar werd afgelopen dinsdag omgezet van een gesloten trustfonds naar een spot ETF. Sindsdien heeft het iedere handelsdag als enige fonds kapitaal uit moeten zwaaien, maar gisteren was met een netto-uitstroom van $120,3 miljoen het beste resultaat tot dusver.

Op maandag kwam de uitstroom ook al beduidend lager uit dan vorige week. Vorige week verdween er gemiddeld bijna $380 miljoen per dag uit het fonds, maar op maandag stroomde er $210 miljoen uit de kersverse ethereum ETF.

Eerder deze week kon je al in het Ethereum nieuws lezen dat analist Mads Eberhardt van Steno Research had voorspelt dat de uitstroom uit het ETHE-fonds deze week af zal nemen. Vooralsnog lijkt hij gelijk te hebben, maar het is nog te vroeg om de overwinning te verklaren. Mocht het ergste daadwerkelijk al achter ons zijn, dan zou dit natuurlijk goed nieuws betekenen voor de ethereum koers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Nieuw ethereum prijsrecord, analist onthult benodigde ingrediënten
Advertentie