Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Ethereum-ETF’s bloeden heftig en zien zwaarste uitstroom sinds juli

Grayscale fondsen zien massale uitstroom, bitcoin-ETF’s houden stand

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-ETF's bloeden heftig en zien zwaarste uitstroom sinds juli

Foto: Summit Art Creations/Shutterstock

Na een slechte periode voor de ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) draaiden de cijfers afgelopen donderdag en vrijdag om naar positief. Hoewel de netto-instromen positief waren, bedroegen deze slechts enkele miljoenen dollars. Helaas lukte het de fondsen niet om deze opleving gisteren een vervolg te geven.

Cryptobeurs weer in volle gang na enorme miljoenenhack
Cryptobeurs weer in volle gang na enorme miljoenenhack

Ethereum-fondsen duiken weer in het rood

De handelsdag eindigde gisteren voor de ethereum-fondsen met een netto-uitstroom van 79,21 miljoen dollar. Dat is een aanzienlijk verschil met het einde van vorige week, toen er nog kleine winsten werden behaald. De uitstroom was zelfs zo groot, dat eenzelfde resultaat al sinds eind juli niet meer is voorgekomen.

Opvallend was dat het negatieve resultaat vooral door één fonds werd veroorzaakt. De ethereum-ETF van Grayscale zag namelijk als enig fonds een netto-uitstroom en van maar liefst 80,55 miljoen dollar. Van de overige fondsen noteerde er slechts één een positief netto-resultaat. De ethereum-ETF van Bitwise eindigde met een netto-instroom van 1,34 miljoen dollar. De andere fondsen noteerden geen aanzienlijke in- of uitstromen.

Hoewel de resultaten er dus op achteruitgingen, bleek het handelsvolume wel te zijn gestegen ten opzichte van afgelopen vrijdag. Het volume bereikte gisteren een totaal van 167,35 miljoen dollar, terwijl dit vrijdag 139,47 miljoen bedroeg.

Advertisement

Bitcoin-ETF’s noteren weer groene cijfers

Naast de ethereum-fondsen zijn er natuurlijk ook nog de bitcoin (BTC) ETF’s. Deze hebben gisteren in ieder geval een beter resultaat behaald, al was het slechts een mager positief resultaat. De fondsen behaalden gezamenlijk een netto instroom van 4,56 miljoen dollar. Voor deze fondsen betekende dat wel al een derde dag op rij met positieve instroom.

Drie bitcoin-fondsen behaalden gisteren een positief resultaat. Zo eindigden de ETF’s van Fidelity en BlackRock met een netto-instroom van respectievelijk 24,93 miljoen dollar en 11,54 miljoen dollar.  Grayscale sloot de lijst af met een positief resultaat van 8,42 miljoen dollar voor zijn mini bitcoin-ETF. Het grote bitcoin fonds van Grayscale zorgde gisteren als enige voor een uitstroom van maar liefst 40,33 miljoen dollar.

Het handelsvolume van de bitcoin-fondsen nam gisteren iets af ten opzichte van afgelopen vrijdag. Deze eindigde maandag op 949,72 miljoen dollar, terwijl dit eind vorige week nog 980,57 miljoen dollar bedroeg.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
Koers van ethereum 50% gedaald na introductie van nieuw systeem
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Ethereum krijgt steun van techreus: Google onthult nieuwe dienst
Advertentie