Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Ethereum ETF’s bereiken grote mijlpaal met eerste wekelijkse instroom

De ethereum ETF’s hebben vorige week voor het eerst sinds de lancering een netto-instroom gezien

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s bereiken grote mijlpaal met eerste wekelijkse instroom

Foto: MagioreStock/Shutterstock

De Amerikaanse ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben vorige week een belangrijke mijlpaal bereikt door voor het eerst sinds hun lancering een wekelijkse kapitaalinstroom te realiseren. Na twee rode weken hebben de kersverse fondsen de week overtuigend in het groen afgesloten, dankzij twee sterke dagen aan het begin van de week.

Coinbase beheert $129 miljard aan BTC – decentralisatie in gevaar?
Coinbase beheert $129 miljard aan BTC - decentralisatie in gevaar?

Meer dan $100 miljoen naar ethereum-fondsen

Op 23 juli werden een totaal van negen verschillende ethereum spot ETF’s gelanceerd. Hoewel het debuut een groot succes was met een gezamenlijke netto-instroom van $106,6 miljoen hebben de fondsen hierna de meeste dagen in de min afgesloten, zoals regelmatig naar voren komt in het Ethereum nieuws.

De eerste handelsweek, bestaande uit slechts vier handelsdagen, kwam het totale verlies onderaan de streep uit op $341,8 miljoen. Een week later werd er al grote vooruitgang geboekt, maar verloren de fondsen nog altijd $169,4 miljoen.

Vorige week heeft de stijgende lijn zich voortgezet en hebben de fondsen gezamenlijk een bedrag van $104,8 miljoen weten op te halen. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

Het resultaat is volledig te danken aan de sterke instromen op maandag en dinsdag. Op de eerste dag van de week profiteerden investeerders massaal van de grote crash van die dag met een gezamenlijke netto-instroom van $48,8 miljoen. De cryptomarkt was keihard omlaag getrokken door de historische crash van de Japanse aandelenbeurs, met ethereum dat op zijn dieptepunt meer dan 25% van zijn waarde was kwijtgeraakt. Een dag later werd bijna het succes van de eerste handelsdag geëvenaard met een instroom van $98,4 miljoen.

De rest van de week stroomde er iedere dag kapitaal uit de fondsen. Op woensdag werd er $23,7 miljoen uit de fondsen onttrokken, gevolgd door uitstromen van $2,9 miljoen op donderdag en $15,8 miljoen op vrijdag.

Advertentie

ETHE-uitstromen blijven sterk afnemen

De belangrijkste reden voor de verbeterende geldstromen is de afname van de uitstroom bij Grayscale’s recent geconverteerde ETHE-fonds.

De Grayscale Ethereum Trust (ETHE) was sinds 2019 verhandelbaar als gesloten trustfonds maar werd op 23 juli omgezet in een spot ETF. Zoals aanvankelijk al werd verwacht, aangezien hetzelfde gebeurde bij Grayscale’s bitcoin-fonds, heeft het fonds te dealen met een grootse kapitaalvlucht.

Iedere dag wordt er meer kapitaal onttrokken dan dat er binnenstroomt, maar de uitstromen nemen in hoog tempo af. In de eerste week verloor het ETHE-fonds gemiddeld bijna $380 miljoen per dag, gevolgd door een gemiddelde van ongeveer $120 miljoen een week later.

Vorige week kwam het gemiddelde uit op $36 miljoen, wat opnieuw een sterke verbetering markeert.

Een afname van de uitstroom bij het ETHE-fonds maakt het voor andere fondsen eenvoudiger om gezamenlijke instromen te bewerkstelligen, wat vervolgens de ethereum koers ten goede komt.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie