Nick de Jong Nick de Jong
28/05/2024 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2024 18:10

Ethereum ETF van Grayscale kan eerst flink kapitaal verliezen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF van Grayscale kan eerst flink kapitaal verliezen

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Wanneer de ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) van Grayscale wordt gelanceerd, zou er eerst wel eens een flinke kapitaaldaling te zien kunnen zijn. Tenminste, als deze ETF hetzelfde pad zal gaan bewandelen als die van de bitcoin (BTC) variant.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

23% kapitaal verlies voor bitcoin ETF

Op 11 januari werd Grayscale’s Bitcoin Trust omgezet in een bitcoin ETF.  Het gevolg was een grote uitstroom van kapitaal. Maar liefst 23% van het beheerde kapitaal werd uit het fonds gehaald in de eerste maand, omdat klanten het te duur vonden. De uitstroom komt volgens Farside neer op $17,6 miljard.

Voordat het trustfund werd omgezet naar een ETF stegen de prijzen, waardoor investeerders van de mogelijkheid gebruik konden maken om hun inleg of zelfs meer dan hun inleg eruit te kunnen halen. Deze winst van maximaal 17% op het hoogste punt, daalde steeds verder in de periode erna. Op dit moment ligt de winst van vroegere investeerders op 0,03% volgens data van YCharts.

Advertentie

Winst in ethereum trustfund neemt al af

Nu de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei liet weten dat zij een eerste akkoord gaven op ethereum ETF’s, ziet men de huidige “winst” al langzaam dalen. Zo stond de ETHE op 1 mei nog op 25% winst, waarna deze steeds iets verder afnam door onder andere de speculaties over een mogelijke goedkeuring van de ethereum ETF’s door de SEC. Op 24 mei stond de winst nog op 1,28% volgens YCharts.

Nu de ethereum ETF lancering slechts een kwestie van tijd lijkt, is het de vraag of hier dezelfde weg zal worden afgelegd als bij de bitcoin ETF van Grayscale. Aangezien het huidige winstpercentage op eenzelfde manier afneemt, lijkt het erop dat er eerst een groot deel van het aanwezige kapitaal zal uitstromen uit de ethereum ETF.

Het huidige kapitaal in het ethereum trustfund van Grayscale bedraagt momenteel 11 miljard dollar. Als de uitstroom bij de aanstaande ethereum ETF ook zou neerkomen op een percentage van 23%, dan zal dit voor Grayscale neerkomen op 110 miljoen dollar uitstroom per dag.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie