Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Ethereum-ETF van BlackRock breekt door $1 miljard barrière

ETF-markt ziet eerste positieve week na lange dip

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Ontbijt: bitcoin & ethereum ETF's falen, $290 miljoen verdampt

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

De ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) hebben het wekenlang erg zwaar gehad. Ondanks dat er ook deze week weer twee dagen waren die eindigde met een uitstroom van kapitaal, lukte het de fondsen toch om het weektotaal wel in het groen te eindigen. Eén fonds behaalde daarbij zelfs een hele bijzondere mijlpaal.

Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen
Crypto-jackpot: ETH-investeerder ziet $87k groeien naar $40 miljoen

Ethereum ETF’s sluiten weektotaal eindelijk positief af

De ethereum fondsen hebben het al wekenlang erg zwaar. Deze week lukte het de fondsen voor het eerst sinds zes weken om het weektotaal in het groen te laten eindigen. De vijf handelsdagen van deze week eindigden op maandag en donderdag in het rood. De fondsen eindigden die dagen met een netto uitstroom van respectievelijk 79,21 miljoen dollar en 675.450 dollar. Daar tegenover stonden gelukkig drie hele sterke dagen. De ethereum ETF’s leverden een netto instroom op van 62,51 miljoen dollar, 43,23 miljoen dollar en 58,65 miljoen dollar op de andere dagen. Het netto weektotaal eindigde daarmee op ongeveer 84,5 miljoen dollar.

Op vrijdag noteerde het fonds van Fidelity de grootste netto instroom, namelijk 42,5 miljoen dollar. Een heel eind daarachter kwam BlackRock op de tweede plaats met 11,5 miljoen dollar. De top drie werd uiteindelijk compleet gemaakt met het fonds van Bitwise met een netto instroom van 5,4 miljoen dollar. Verder noteerden ook de fondsen van Invesco, Grayscale, VanEck en 21Shares netto instromen van respectievelijk 4,3 miljoen dollar, 2,3 miljoen dollar, 2 miljoen dollar en 1,4 miljoen dollar. De enige ETF zonder kapitaalstromen was het fonds van Franklin. Grayscale noteerde als enige een netto uitstroom van 10,7 miljoen dollar.

Advertentie

BlackRock ETF behaald 1 miljard dollar

Naast het mooie eindresultaat van deze week was er nog een bijzondere mijlpaal te melden. Het ethereum fonds van BlackRock wist namelijk als tweede een kapitaal van maar liefst 1 miljard dollar te behalen. Eerder lukte dit het mini ethereum fonds van Grayscale ook al.

De mijlpaal is bijzonder knap, aangezien de marktomstandigheden niet ideaal zijn en de ethereum fondsen gezamenlijk een erg zware start hebben gehad. Toen deze zo’n twee maanden geleden werden gelanceerd, hadden veel experts de verwachting dat deze nieuwe producten, net als de bitcoin (BTC) varianten, al snel een gigantische groei zouden meemaken. Dit viel echter flink tegen, mede door de enorme uitstromen die sommige fondsen regelmatig hebben ervaren.

Volgens de uitspraak van Nate Geraci, directeur van The ETF Store, zou het ethereum ETF van BlackRock zichzelf nu ook terug kunnen vinden in de bovenste 20% van alle ETF’s in Amerika. Wanneer je bedenkt dat er in het land zo’n 3.700 verschillende fondsen worden aangeboden, heeft BlackRock haar product bijzonder goed neergezet.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Bitcoin- en ethereum-ETF's zien kapitaalinstroom exploderen
Bitcoin- en ethereum-ETF’s zien kapitaalinstroom exploderen
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Solana kan naar $330 en half zo groot als Ethereum worden, zegt VanEck
Advertentie