Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

‘Ethereum ETF-lancering is even succesvol als die van bitcoin’

s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Ethereum ETF-lancering is even succesvol als die van bitcoin'

Foto: Tada Images/Shutterstock

De recente introductie van Ethereum spot Exchange-Traded Fund’s (ETF’s) heeft veel aandacht getrokken binnen de financiële wereld. Deze fondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct blootgesteld te worden aan ethereum (ETH) zonder daadwerkelijk de cryptocurrency te hoeven kopen of beheren.

De lancering van eergisteren was een groot succes, en dat wordt ook zo gezien door de analisten op de cryptomarkt. Zij vergelijken de start zelfs met die van de bitcoin ETF’s.

Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg

Ethereum ETF boekt $1 miljard in handelsvolume

De ETF’s van ethereum behaalden in de eerste 24 uur na lancering een handelsvolume van $1 miljard. In vergelijking met de $4,5 miljard van de bitcoin ETF op dag één is dit absoluut geen zwak gegeven. Het fonds van vermogensbeheerder Grayscale was goed voor bijna de helft van deze statistiek. Het iShares Ethereum Trust van BlackRock volgde, met op plek drie het product uitgegeven door Fidelity.

Experts in de industrie hebben positief gereageerd op de lancering van de Ethereum spot ETF’s. Ze benadrukken dat deze nieuwe fondsen hebben gepresteerd naar behoren. James Seyffart, analist van Bloomberg Intelligence, vertelde aan The Block dat de eerste dag een succes was.

“Ik denk dat ze behoorlijk aan de verwachtingen hebben voldaan. Ze verhandelden ongeveer 24 procent van de dag 1-volumes voor bitcoin ETF’s, en ze namen 16,5 procent van de stromen op in vergelijking met dag 1 van Bitcoin ETF’s. Al met al denk ik dat het een zeer solide dag is.”

Er kwam voor de op één na grootste crypto in totaal $106,7 miljoen aan netto-instroom binnen in de ETF’s. De eerder genoemde Grayscale Ethereum Trust kende $484,1 miljoen aan netto uitstroom. Dat was tevens het enige fonds met een uitstroom na de lancering. De grootste vermogensbeheerder ter wereld, Blackrock, deed het een stuk beter. Het bedrijf kende een netto-instroom van maar liefst $266,55 miljoen.

Dit kan voor Seyffart maar één ding beteken: de ETF kende een sublieme eerste 24 uur.

“Als we het vergelijken met een standaard ETF lancering, was het een doorslaand succes. Het probleem is dat we het vergelijken met de grootste ETF lancering aller tijden, die van de Bitcoin ETF’s.”

Advertisement

Lancering Ether ETF vergelijkbaar met bitcoin

De lancering van Ethereum ETF’s wordt vaak vergeleken met de eerdere introductie van Bitcoin ETF’s. Toen de eerste Bitcoin ETF’s op de markt kwamen, was er een vergelijkbare opwinding en speculatie. Bitcoin ETF’s hebben sindsdien aanzienlijk bijgedragen aan de acceptatie van bitcoin (BTC) in de mainstream financiële wereld.

Het succes maakt het enigszins vergelijkbaar met de lancering van de bitcoin ETF. Daarom gaat ook analist Juan Leon mee in de woorden van Seyffart. Dat liet hij weten in in een post op X (voorheen Twitter):

“Bottom line: hoewel dit een marathon is, geen sprint, overtrof de vraag naar ETH de verwachtingen op dag 1,” meldde de Bitwise Senior Investment Strategist. ”Geweldige setup voor de weg die voor ons ligt.”

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Organisatie achter ethereum deelt financiën na grote zorgen
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Ethereum koers in gevaar? Analist wijst naar opvallende grafiek
Bitcoin- en ethereum-ETF's blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Bitcoin- en ethereum-ETF’s blijven bloeden: miljoenen stromen weg
Advertentie