Ivo Melchers Ivo Melchers
26/06/2024 11:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2024 11:08

Ethereum ETF goedkeuringsproces verloopt soepel, zegt SEC-hoofd

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF goedkeuringsproces verloopt soepel, zegt SEC-hoofd

Foto: Muhammad Alimaki/Shutterstock

Meer dan een maand nadat een lading ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) werden goedgekeurd in de Verenigde Staten, is het nog altijd niet mogelijk om in deze producten te investeren. Steeds meer factoren wijzen echter op een spoedige lancering, wat niet alleen een groot moment markeert voor ethereum maar voor de crypto-industrie in zijn geheel.

Na de goedkeuring van de 19b-4 aanvragen moeten de ETF-uitgevers nu overeenstemming bereiken met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de bijbehorende S-1 aanvragen. Volgens SEC-voorzitter Gary Gensler verloopt dit proces soepel, en dus lijkt een lancering aanstaande.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum ETF’s nabij

Op donderdag 23 mei keurde de SEC alle acht ethereum ETF-aanvragen goed, van onder andere Wall-Street giganten BlackRock en Fidelity. Sindsdien wordt er hard gewerkt om ook groen licht te ontvangen voor de S-1 formulieren, die details over het fonds bevatten.

Al vrij snel na de historische goedkeuring van de 19b-4 aanvragen dienden de ETF-uitgevers herziene versies van hun S-1 aanvragen in. Na een lange radiostilte kwam Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas onlangs met het bemoedigende nieuws dat de SEC slechts ‘’vrij lichte’’ opmerkingen had. Balchunas deed tevens de voorspelling dat de fondsen op 2 juli hun langverwachte lancering zullen maken.

Vorige week vrijdag hebben alle uitgevers wederom aangepaste S-1 aanvragen ingediend, waardoor het balletje weer bij de financiële waakhond ligt.

Gisteren liet Gensler tijdens een Bloomberg-conferentie weten dat het goedkeuringsproces ‘’soepel’’ verloopt. ‘’Ik weet de timing niet, maar het verloopt soepel,’’ waren de woorden van Gensler tijdens de Bloomberg Invest Summit in New York.

Daarnaast onderstreepte hij dat deze laatste fase in het proces voor de lancering van de ETF’s essentieel is:

“Het gaat er echt om dat de vermogensbeheerders volledige openbaarmaking doen, zodat die registratieverklaringen van kracht kunnen worden. Deze openbaarmakingen zijn echt belangrijk. Ze zijn belangrijk voor investeerders die beleggingsbeslissingen nemen.’’

Advertentie

Nieuwe ETH ETF-indiening VanEck

Eerder vandaag kon je lezen dat vermogensbeheerder VanEck een zogenoemd 8A-formulier heeft ingediend bij de financiële waakhond. Balchunas liet op socialmediaplatform X weten dat VanEck hetzelfde formulier zeven dagen vóór de lancering van zijn bitcoin ETF indiende, wat in dit geval zou overeenkomen met de voorspelling van 2 juli als lanceerdatum voor de ETH-fondsen.

Al met al met lijkt de kans groot dat we ons akelig dicht bij de verwelkoming van de Amerikaanse ethereum spot ETF’s bevinden.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Groot aantal crypto-wallets in gevaar door grootschalige hack
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie