Roan Egberts Roan Egberts
2 min. leestijd

Ethereum ETF-goedkeuring leidt niet tot vuurwerk, waarschuwt analist

Ethereum-ETH
s
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF-goedkeuring leidt niet tot vuurwerk, waarschuwt analist

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Op 10 januari 2024 was daar de goedkeuring van de eerste bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Dit heeft onder de ethereum (ETH) handelaars voor veel enthousiasme gezorgd, aangezien er voor ethereum ook dergelijke beursfondsen in de wacht staan. Ondanks de grote interesse zijn er ook analisten die geen prijsstijgingen verwachten mocht er een ethereum ETF op de markt komen.

Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?
Waarom daalt de Ethereum koers vandaag?

Enorme belangstelling onder ethereum handelaars

Ethereum is de meest gebruikte blockchain ter wereld en een goedkeuring van een ethereum ETF kan de institutionele investeringen vergroten. De belangstelling onder sommige ethereum handelaars nam dan ook enorm toe nadat de bitcoin ETF’s in januari werden goedgekeurd.

De afgelopen week stond ethereum voor het eerst weer sinds april 2022 boven de grens van 3.000 dollar. Hierdoor liet de crypto munt zien dat het bezig was met een grote stijging van ongeveer 15 procent in één week. Ter vergelijking met bitcoin die in dezelfde week een stijging doormaakte van ongeveer 8 procent.

Advertisement

Geen explosieve prijsstijgingen

Echter verwachten sommige analisten geen explosieve prijsstijgingen wanneer er een ethereum ETF op de markt komt. Zo geeft Jag Kooners, hoofd derivaten bij Bitfinex, het volgende aan:

”Ethereum ETF’s zullen geen explosieve stijgingen veroorzaken. Institutionele investeringen via een ETF kunnen de ethereum markt stabiliseren, zoals te zien is bij bitcoin- en goud-ETF’s, waardoor een langdurige groei kan worden bevorderd.”

Daarnaast wijst hij ook nog naar de layer 2-oplossingen van ethereum, die de schaalbaarheid door snellere, goedkopere transacties mogelijk te maken buiten de belangrijkste blockchain. Dit zou ook stimulerend zijn voor de langdurige groei.

Het is echter lastig om te zeggen wanneer een eventuele goedkeuring komt voor een ethereum ETF. Op het gebied van wet- en regelgeving zijn ze er dan ook nog niet helemaal over uit of ether een effect of grondstof is, aldus Kooner.

Echter is de kans dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële waakhond, in mei van dit jaar al groen licht zal verkondigen voor ethereum spot ETF’s. Dat is de eerste deadline om dergelijke fondsen goed te keuren.

Onlangs waarschuwden analisten tevens voor nieuwe concentratierisico’s voor het Ethereum netwerk wanneer ETF’s de markt zouden betreden.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Cryptobeurs zet zijn handel stil, krijgt megaboete van waakhond
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum naar $12.000 tot $22.000, zeggen VanEck en StoneX analisten
Ethereum 'stilte voor de storm', analist trekt vergelijking met 2023
Ethereum ‘stilte voor de storm’, analist trekt vergelijking met 2023
Advertentie