Roy van Krieken Roy van Krieken
30/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 16:30

Ethereum en AI: Gaat deze combinatie ETH richting de $30.000 sturen?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Waarom crypto handelaren Polkadot (DOT) in de gaten houden

Foto: Champ008/Shutterstock

Een veelbelovende toekomst staat ethereum (ETH) te wachten, althans volgens Arthur Hayes, de oprichter van crypto exchange BitMEX. Hij gelooft dat ethereum aanzienlijk zal profiteren van de integratie van kunstmatige intelligentie (AI), dat kan leiden tot een bloeiend ecosysteem. Zo bloeiend dat de prijs van ETH volgens hem kan vertienvoudigen.

Oprichter van enorme cryptobeurs doneert $1 miljoen aan Trump
Oprichter van enorme cryptobeurs doneert $1 miljoen aan Trump

Ethereum heeft een rooskleurige toekomst

In een blog legde Hayes uit hoe door AI aangestuurde decentrale autonome organisaties (DAO‘s) op Ethereum een nieuwe dimensie zouden kunnen geven aan de crypto industrie. DAO’s zijn organisaties die functioneren via smart contracts en gedecentraliseerde besluitvormingsprocessen, waardoor ze geen centrale autoriteit nodig hebben om te functioneren.

Deze AI DAO’s zouden hun eigen tokens kunnen creëren en uitgeven, die vervolgens verhandeld kunnen worden op DEX’s, vooral die gebouwd zijn op het Ethereum platform. Het decentrale karakter van DEX’s maakt ze een ideale plek voor de handel in tokens uitgegeven door AI aangestuurde DAO’s volgens Hayes.

De introductie van door AI aangestuurde DAO’s op Ethereum zou kunnen leiden tot een verschuiving in handelsvolumes van gecentraliseerde beurzen (CEX’s) naar DEX’s. Hayes voorziet dat de economische waarde van DAO’s de traditionele bedrijven zal overtreffen, wat resulteert in een aanzienlijke toename van activiteit op de blockchain en uiteindelijk een astronomische stijging van de ETH koers.

Gaat de ETH koers ontploffen?

Hayes voorspelt zelfs een scenario waarin de koers van ether met 1.556% stijgt, wat een waarde van meer dan 28.000 euro zou betekenen voor ETH! Zijn optimisme is overduidelijk. Hij gelooft daarnaast dat ethereum binnen de komende vijf jaar minimaal 10.000 euro zou kunnen bereiken.

Natuurlijk zijn er critici die sceptisch staan tegenover dergelijke voorspellingen, maar Hayes gelooft dat naarmate door AI aangestuurde DAO’s steeds bekender worden, zelfs de grootste twijfelaars de potentie van het Ethereum netwerk zullen inzien.

Hoewel de voorspellingen van Hayes ambitieus zijn, biedt het idee van AI-DAO’s op Ethereum ongetwijfeld een intrigerende kijk op de toekomst van de crypto wereld. De samensmelting van kunstmatige intelligentie en Ethereum kan de weg banen naar gouden tijden voor de blockchain industrie

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Cryptomunt onploft met 366% na lancering op Bybit, investeerders enthousiast
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Solana koers explodeert door historisch ETF-nieuws
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Paniek onder bitcoiners: langetermijnhouders dumpen massaal
Overheid VS dumpt 'bitcoin drugs miljoenen', BTC koers daalt
Overheid VS dumpt bitcoin drugs fortuin, BTC koers daalt
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie